GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya nedeniyle birlikte açıkladı: 1 dolar almak bile haramdır

Tarih
10 Ocak 2022
İzlenme
Kişi


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, yeniakit.com.tr canlı yayınında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dolar/TL kurundaki dalgalanma sürecinde fırsatçılık yapanlara dikkat çeken Kapukaya, "Bizim insanlarımızın çoğunda helal haram duygusu vardır. Ama maalesef haram peşinde koşanlar da var." dedi.

'1 dolar almak bile haramdır'

Kapukaya, içinde bulunduğumuz süreçte toplum menfaatini göz ardı edip, kar amacı güderek dolar ya da euro alımı yapmanın "haram" olduğunu ifade etti.

"Bir insan gerçekten ihtiyacı varsa ve piyasalara bir müdahale yoksa elbette ki döviz ya da altın alabilir. Başka yatırım araçlarına da yönelebilir." diyen Kapukaya, şöyle konuştu:

"Ülkemize gerek içeriden gerek dışarıdan bir saldırı varken ve ülkemiz çökertilmek istenirken bu süreçte eğer bir zaruriyet yoksa 1 dolar bile almak haramdır. Çünkü bunlar neticede bizim ülke ekonomimize büyük darbe vurdular. Dolar 18,5 liraya, euro 20 liranın üstüne çıktı ve eğer başarılı bir müdahale olmasaydı belki de büyük felaketlerle karşılaşacaktık. Allah-u Teala ülke ve toplum menfaatlerini göz ardı ederek kendi hesapları peşinde koşup, kar amacı güderek bu süreçte stokçuluk yapanları da 'Ben kar edeyim, gerisi ne olursa olsun' deyip döviz alanları da ıslah etsin."

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    10 Ocak 2022 23:22
    0 0
    Tilsim Tılsımın bozuk; adam diyor ki ihtiyaç varsa alınabilir ama toplumun zararına milli paranın değerini düşürecek işleme sebep olacak hareketler için alınıyorsa haramdır diyor. Sen lafı nerenle anlıyorsun.
  • anton

    10 Ocak 2022 18:57
    1 0
    eee saçma sapan ekonomi politikaları ile enflasyonu başımıza bela edenler için de bi fetva lütfen. benim elimin emeğini 6 ayda hiç eden eritenler ne olacak? aldığım her şey %100 zamlandı en az. aradaki farkı sen mi verecen hoca efendi. boş boş koltuk gitmesin diye fetva vermeyin millete
  • Tilsim

    10 Ocak 2022 17:31
    0 1
    Yurtdışı imamları TL mi aliyor
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;