MHP'de muhalifler yeterli imzayı toplamış ancak genel merkez olağanüstü kurultay yoluna gitmemişti. Bunun üzerine muhalifler mahkemeden 'kurultay' kararı çıkardı ve MHP bir anda 'dizayn edilmek isteniyor' iddialarının göbeğine oturdu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhaliflerin mahkemenin de desteğini alarak olağanüstü kurultay kararı aldırmasıyla ilgili şunları söyledi:
"Okyanus ötesi kaynaklı planlamalardan medet uman, vicdanını kiralayanlara umut bağlayan, böylelikle MHP’yi ele geçirme ve kontrol altına alma amacına ulaşacaklarını sanan gafiller, şüphesiz yanıldıklarını göreceklerdir. Olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Korsan ve paralelkurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır. Kaldı ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. "
MHP olağanüstü kurultay kararının temyizi için yargıtaya başvurdu.
Hiç yorum yapılmamış
4252 kez izlendi
1493 kez izlendi
978 kez izlendi
502 kez izlendi
3470 kez izlendi
790 kez izlendi
516 kez izlendi
3556 kez izlendi
2540 kez izlendi
1250 kez izlendi
1707 kez izlendi
561 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.