GÜNCEL

Davutoğlu'nun eski danışmanı: "PYD doğrudan bir tehdit oluşturmuyordu"

Tarih
14 Ekim 2019
İzlenme
Kişi

AKParti'den istifa ederek yeni parti kurma hazırlıklarına hız veren Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan ve çözüm sürecinin de "akil adamları" arasında yer alan Etyen Mahçupyan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yorumda bulundu.

Mahçupyan,  “Şu an PYD’nin doğrudan bir tehdit oluşturduğunu söylemek pek kolay değil. Eğer Türkiye’de Kürt meselesi olmasaydı, diyelim ki Türkiye’de Kürtler yaşamasaydı böyle bir tehlikeden söz etmeyecektik. Dolayısıyla meselenin PYD’den ziyade Türkiye’deki Kürt meselesi olduğunu anlayabiliriz” değerlendirmesi yaptı.

etyen mahçupyan ile ilgili görsel sonucuIndependent Türkçe’ye konuşan Mahçupyan, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti hazırlıkları konusunda da konuşarak, “Bu iki grubun, ayrı ayrı ya da birlikte olsalar da, yüzde 15 kadar bir tabanı var. Bu yüzde 15’in de 10 puanı AK Parti’den geliyor ve doğrudan ölçülebilir bir olgu. 15’i nasıl bölüşürler, sahaya çıktıklarında oran büyür mü, kalır mı, onlara kalmış bir şey” ifadelerini kullandı. 

Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. İleride Türkiye’nin tarihi yazıldığında en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” sözlerini üzerinden çözüm sürecinin sona ermesine ilişkin değerlendirmede bulunan Mahçupyan konuya ilişkin şunları söyledi:

“7 Haziran’da PKK’nın hoşlanmadığı bir sonuç ortaya çıktı. Tepki verdiler. Bu tepkiyi de bence hükümetin şahin kanadı çok yadırgamadı, hatta belki hoşuna gitti. Çünkü elleri rahatladı. Şiddet denklemlerinde her zaman iki tarafın şahinleri gizli bir ittifak içindedir. İrlanda’da, İspanya’da da öyle oldu. Karşı taraf eğer şahin davranırsa, siz de eğer şahinseniz bu sizin elinizi, politikanızı rahatlatır ve gücünüzü yükseltir.Dolayısıyla AK Parti içinde de şahinlerin, devletçilerin eli güçlenmeye başladı. Aynı süreçte Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan gibi insanlar kalıcı olma şansını ideolojik olarak kaybettiler” (İndependent Türkçe)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ASLI

    14 Ekim 2019 09:03
    0 0
    Bu nasıl bir neden sonuç ilişkisidir yahu? Yani Kişi aşırı derecede abur cubur yedi o yüzden obez oldu. Yani abur cubur yemeseydi obez olmadı. Buna göre abur cuburun bir etkisi yok. Bu mudur yani? :-)
  • İu

    14 Ekim 2019 07:20
    0 0
    Bunlar bu akılla türkiyeyi yönetseydi bizi amerikaya satardı
  • Mustafa

    13 Ekim 2019 22:38
    0 0
    Muhalif söz olsun da ne olursa olsun. Sanki uzayda yaşıyor da hiçbir şeyden haberi yok ! El İnsaf be...
  • Hacı Güven

    13 Ekim 2019 17:44
    0 0
    Bu cahilili Suriye'ye sinir dışı edin de göt ağızlık orada yapsın !
  • VATANSEVER

    13 Ekim 2019 02:17
    1 0
    Bunlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyişiyle "Gaflet,dalalet hatta hıyanet içinde olup kendi çıkarlarını müstevlilerin menfaatleriyle tevhîd edenlerin yolundan gitmektedirler.Bunlar bu ülkeye ait olamaz.
  • Ali

    12 Ekim 2019 20:52
    0 0
    Türkiye'deki Kürt meselesi nedir sayın aydın (!) kişi? Kürtlerde olmayan ama Lazlarda. Çerkezlerde, Rumlarda olan ne var? Dil dediler, okul dediler, televizyon dediler hepsi çözüldü. Vekil olup meclise kuruldular... Meclis kürsüsünden terör destekçiliği yaptılar... Peki karın ağrısı ne? Bizi aydınlat ki anlayalım.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;