Türkiye ile İsrail arasında uzun bir zamandır gergin süren diplomatik ilişkiler, 14 yıl sonra İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog'un ziyareti ile yumuşama sürecine girdi.
Yıllardır Arap dünyası ile arası bozuk olan İsrail'in ilişkilerini bu ülkelerle yeniden düzelmeye başlamasının ardından, İsrail ile Türkiye arasında da süren diplomatik kopukluk ortadan kaldırılmış oldu.
DAVUTOĞLU, İSRAİL İLE NORMALLEŞME'Yİ SEVMEDİ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyaretini kendi ittifakları ve Erbakan üzerinden eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 28 Şubat'ta 6 partinin yaptığı deklarasyona yönelik eleştirisine dikkat çeken Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
"Yalvar yakar İsrail Cumhurbaşkanını Türkiye’ye getiren Sn. Erdoğan, bizi yine 28 Şubat ittifakı olmakla itham etmiş. Biz de ona 28 Şubat'ın savunan adamı Prof. Dr Necmettin Erbakan hocanın ifadesi ile cevap verelim: “Hadi ordan!”"

(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4453 kez izlendi
1586 kez izlendi
1069 kez izlendi
560 kez izlendi
3498 kez izlendi
822 kez izlendi
544 kez izlendi
3589 kez izlendi
2570 kez izlendi
1278 kez izlendi
1735 kez izlendi
594 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.