GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasette bugüne kadar Rize'mde böyle bir katılım görmemiştim

Tarih
03 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize mitingine katıldı.

14 Mayıs seçimleri öncesi memleketi Rize'de toplanan yoğun kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasına şehri selamlayarak başladı.

Rize'de yoğun katılım: Bugüne kadar böylesini görmedim

Erdoğan, bugüne kadar söz konusu kentte böyle bir kalabalık görmediğini vurgularken, hemşehrilerinden kapı kapı dolaşmalarını istedi.

Ana ocağım, baba yurdum, ata toprağım Rize'yi gönülden selamlıyorum. Şu muhteşem katılıma bakın. Siyasette bugüne kadar Rize'mde böyle bir katılım görmemiştim. Bugün bir başka. Bu, 14 Mayıs'ın müjdesidir.


İnşallah sandıklar patlıyor mu? Bunun için benim hemşehrilerim, kardeşlerim, kapı kapı dolaşmaya var mı? 14 Mayıs'ta da inşallah bir başka müjdeyi Rize'den alacağız.

Rize'nin çalışkan, mert; Karadeniz gibi yüreği coşkulu insanlarını selamlıyorum. Heyecanınızdan, vefanızdan, aşkınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

"Şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü"

Rize'yi görüp de meftun olmamak mümkün mü? Tabiatıyla, deniziyle, yeşilin en nadide tonlarıyla şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü? Ben sizlere aşığım. Sizleri seviyorum. Sizler gibi hemşehrilere sahip olup da gururlanmamak mümkün mü? Şair ne güzel anlatmış Rize'mizi:

Cennette bir bahçeyi yüklemişler tekneye
Getirip kondurmuşlar buraya Rize diye
Oy deniz Karadeniz, ay doğar yaylalara
Rize şahidim olsun düştüğüm sevdalara

"Havalimanının o güzelliği, Rize'ye ayrı bir zenginlik kazandırıyor"

Sevdasına düştüğüm, güzelliğine vurulduğum Rize'yi, Rize'nin siz değerli insanlarını, siz değerli kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Bugün bir kez daha Rizeli kardeşlerimle kucaklaşmanın sevincini yaşıyorum. Beraberce 21 yılda 15 seçim zaferine imza attık.

Bizden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri 21 yıla sizlerle beraber sığdırdık. Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraberce parçaladık. Ülkemizi nice fırtınanın içerisinden güvenli sahillere beraber çıkardık. Terör örgütlerinin birlik ve beraberliğime yönelik kalleş saldırılarını beraberce püskürttük.

Havalimanlarından köprülere nice yatırımı ülkemize beraber kazandırdık. Az önce havalimanımıza indik, elhamdüllilah. Rize-Artvin Havalimanı'nın o güzelliği, Rize'ye ayrı bir zenginlik kazandırıyor. Ben Rize'nun uşağiyim da. Bu hizmet olacak.

Pankarta gönderme

Rize'yi sadece İstanbul'a, Antalya'ya, Diyarbakır'a değil, Avrupa'dan Asya'ya tüm dünyaya bağladık. Rize ile birlikte ülkemizin 81 vilayetini eser ve hizmetlerimizle nakış nakış işledik.

Şuraya güzel bir pankart açmışlar. 'Altı masa, yedi tabak. Birine çatal, birine biçak. Terörün işine tutayiler çanak. Bu işi bozacak Rizeli uşak.'

Uşaklar, bak işunuz ağırdur ha. Ona göre. Bunlar ülkemize olan hizmet aşkımızın sadece birer örneği. Son 21 yılda başardıklarımızdan aldığımız güçle şimdi yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz. Şimdi çok daha büyük atılımların eşiğindeyiz. Bunun adı Türkiye Yüzyılı, şahlanış dönemidir.

"Önlerine gelene cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dağıtıyorlar"

14 Mayıs büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacaktır. Ata yurduma işte bu yakışır. Yalana bulaşmadık, milletimizi asla yapmayacağımız bir şeyi söylemedik. Dürüst olduk, Karadenizli uşaklar gibi daima harbi olduk.

Bu ülke geçmişte iki anahtar vadedip, sonra milleti sırtındaki ceketten de eden siyasetçiler gördü. Bu ülke her seçim öncesinde bol keseden boş vaat dağıtan işportacı siyasetçilerden, fırıldak tiplerden çok çekti.

Birileri vaat bohçalarını yeniden açtı. Önlerine gelen cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dağıtıyorlar. Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler dolaştılar sabah erken kalkanın bir yardımcılık kaptığı bir mezat pazarına vardılar.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;