DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler

Tarih
12 Ocak 2024
İzlenme
Kişi

ABD ve İngiltere, Yemen'e hava saldırıları düzenledi. İsrail de Gazze'deki kanlı saldırılarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a, hem Yemen'deki hem de Gazze'deki saldırıları nedeniyle Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanan İsrail ile ilgili son gelişmeler soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'de orantısız güç kullanımının söz konusu olduğunu belirterek, "Bunu aynı şekilde İsrail de Filistin'de yapıyor." dedi.

"Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler"

Kızıldeniz'in kan gölüne çevrilmek istendiğine işaret eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

İran, bütün bunların karşısında kendini nasıl koruyacağına bakıyor. İngiltere zaten ABD ile beraber bu süreç içerisinde hep adımını atmıştır.

Şu anda Kızıldeniz'i bunlar kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler. Yemen, Husilerle şu anda bütün güçlerini kullanmak suretiyle, bölgede ister Amerika olsun, ister İngiltere olsun, onlara karşı gereken cevabı verdiğini ve vereceğini söylüyor.

Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Çok değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin gerek ABD'ye gerek İngiltere'ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz.

"İsrail'in mahkum olacağına inanıyorum"

Sözü Lahey'de devam eden duruşmaya getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

Bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler, ciddi manada Lahey'de iş görüyor. Bu belgeleri artırarak vermeye devam edeceğiz.

İnanıyorum ki, şu anda bizim teslim ettiğimiz o belgelerle, ağırlıklı olarak görsel belgeler de söz konusu, İsrail orada mahkum olacaktır.

Lahey Adalet Divanı'nın adaletine inanıyoruz. Bugün itibarıyla İsrail kendini savunuyor. Savunurken de savunmadan bahsediyor. Nasıl bir savunmaysa! İsrail, taarruzla açık hava hapishanesi durumunda olan Filistin'e karşı ayın (ekim) 7'sinden itibaren bölgeyi kan gölüne çevirdi.

"Hiçbir zaman mazlumlar kaybetmedi"

22-23 bin Filistinliyi şehit ettiler. Biz de alabildiğimiz kadarını çocuklardan, kadınlardan, yaşlılardan alıp hastanelerimizde tedavi ettiriyoruz. İsrail kimi aldatacak? Netanyahu'nun kaçacak deliği yok, savunacak hiçbir imkanı yok.

Ben Cumhurbaşkanı Herzog'u bu noktada çok daha samimi bir havada görüyordum. Son zamanlarda o da herhalde Netanyahu'ya özendi, çok farklı açıklamalar yapmaya başladı.

Tayyip Erdoğan'a sözlü saldırılarla ellerine bir şey geçmez. Çünkü Tayyip Erdoğan'ı sözlü saldırıyla bitiremezler. Çünkü biz hakikatin peşindeyiz, mazlumların yanındayız. Ama onlar zalimliklerinin gereğini yapıyor. Sonucun iyi olacağına inanıyorum. Hiçbir zaman mazlumlar kaybetmedi, hep zalimler kaybetti.

Erdoğan'ın verdiği mesajlar dünyada yankılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yemen konusunda verdiği mesajlar, uluslararası basın tarafından son dakika notuyla servis edildi.

İngiltere merkezli The Guardian ve Reuters haber ajansı, "Erdoğan, İngiltere'nin Kızıldeniz'i 'kan gölüne' çevirmeye çalıştığını söyledi." diye yazdı.

Haberlerde, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Yemen'deki Husilerin ABD'ye karşı başarılı bir savunma sergilediğini belirtti." notu paylaşıldı.

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;