SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi hayatta olsa partiden sopayla kovalardı

Tarih
10 Kasım 2021
İzlenme
Kişi

Ankara'daki Atatürk'ü anma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çarpık bir Atatürk istismarı ile karşı karşıyayız" dedi. Erdoğan, "Bu ülkede Gazi'nin mirasına sahip çıkan biri varsa o da biziz. Gazi hayatta olsaydı onarı bu partiden sopayla kovalardı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Tarihi CSO Konser Salonu’nda düzenlenen “Atatürk’ü Anma Töreni”nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

* Büyük ve güçlü Türkiye için çalışan herkese müteşekkirim.

* Ülkemizde dillerinden Atatürk ismini düşürmeyen ama onu anlama konusunda en ufak bir gayret de göstermeyen bir kesim hep olmuştur. Atatürk'ü anmak elbette önemlidir, ama asıl olan Atatürk'ü verdiği mücadelenin izini sürerek gerisindeki sebepleri doğru tespit ederek anlamaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi hayatta olsaydı bunları sopayla kovalardı* Güvenlikten teknolojiye kadar her alanda kurduğumuz sağlam altyapı üzerinde siyasi ve ekonomik gücü ile dünyanın birinci liginde iddia sahibi bir Türkiye inşa etmenin gayreti içindeyiz.

* Mustafa Kemal milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesi gerektiği her yerde savaşmış mücadele etmiştir, bununla kalmamış gelişmelerin arkasından değil önünden gitmek için gelişmeleri yerinden takip etmiştir. Biz New York'ta BM binasının karşısında Türk Evi inşa ettik. Orada adeta birilerine de mesajımızı en güzel şekilde verdik.

* Mustafa Kemal, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinin gerektirdiği her yerde savaştı. Mustafa Kemal, Libya'da, Suriye'de, Kafkasya sınırında, Çanakkale'de. Bize diyorlar ya 'Suriye'de Libya'da ne işimiz var?' Dürüst değiller, hani siz Atatürk'ün yolundan gidiyordunuz?

* Atatürk isminin arkasına sığınanlar, Allah aşkına soruyorum ne yapıyorlar? Maalesef kendi ülkeleri ve milletleri aleyhine hangi faaliyet varsa onun değirmenine su taşıyan, çarpık bir Atatürk istismarcısı kesimle karşı karşıyayız.

* Milli iradenin üstünlüğü üzerine bina edilen yeni devletimizin, arayışlara, badirelere rağmen 2 bin yıllık devlet silsilemizin devamı olduğu unutulmamıştır.

* Eğer bu ülkede Gazi'nin, bölgemizi ve dünyayı kucaklayan siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri mirasına sahip çıkan birisi varsa, o da biziz. (Sputnik)

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;