GÜNCEL

Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan: Koronavirüs insan yapımı, kanıtları yayınlayacağız

Tarih
12 Eylül 2020
İzlenme
Kişi

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisi halen devam ediyor. 917 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını, yaklaşık 30 milyon kişiyi etkiledi. Hastalığa karşı aşı çalışmaları da devam ederken, koronavirüse ilişkin gündemi sarsan iddialar ortaya atılmaya da devam ediliyor.

Koronavirüs salgını ortaya çıktıktan sonra virüsü inceleyen ilk bilim insanlarından birisi olan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, hastalığı duyurmak için ABD’ye kaçmış ve çalışmalarını burada sürdürmüştü.

Ekibiyle birlikte mesaisini sürdüren Li-Meng, koronavirüsün insan yapımı olduğunu söyledi. Tamamı bilim insanlarından oluşan ekibiyle birlikte bir rapor hazırladığını duyuran Çinli virolog, “Raporu yakında dünyayla paylaşacağız. Detaylı bilimsel kanıtlarla, hastalığın neden doğan, hayvanlardan gelen bir şey olmadığını göstereceğiz” dedi.

Daha önce de Fox News’e konuşan Dr. Li-Meng Yan, koronavirüs salgınının tarihteki en büyük salgın olduğunu söylemiş, zamanlamanın önemine dikkat çekmişti. Li-Meng, “Fazla zamanımız yok, zaten geç kaldık” demişti.

 

(YeniAkit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • akb34

    12 Eylül 2020 10:25
    0 0
    işin içinde abd varsa şüpheyle yaklaşmak lazım bir çin abd savaşı kokusu var bu işte
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;