İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini akıl alamaz sözlerle eleştirdi. CHP'li Soyer, "Kıbrıs'tan çıkalım" çağrısında bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz üzerinden adada yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye’nin adaya müdahale ettiği savunarak “daha fazla müdahale etmeyelim” dedi. 14 Ekim'de KKTC’de yayımlanan bir gazeteye konuşan Soyer, şunları söyledi:
ADANIN BİR TARAFINDAN ÇEKİŞTİRİYORMUŞUZ!
Soyer, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım. Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil… Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor” ifadelerini kullandı.
CHP'Lİ SOYER'İN İLK İCRAATİ ÇOK TARTIŞILMIŞTI
Tunç Soyer, göreve gelir gelmez KHK'den ihraç edilen FETÖ'cü ve PKK'lıları Büyükşehir Belediyesinde zabıta olarak işe alması büyük tepki çekmişti.
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR
4725 kez izlendi
1677 kez izlendi
1145 kez izlendi
632 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.