GÜNCEL

CHP'li Soyer'den Kıbrıs için skandal sözler!

Tarih
21 Ekim 2019
İzlenme
Kişi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini akıl alamaz sözlerle eleştirdi. CHP'li Soyer, "Kıbrıs'tan çıkalım" çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz üzerinden adada yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye’nin adaya müdahale ettiği savunarak “daha fazla müdahale etmeyelim” dedi. 14 Ekim'de KKTC’de yayımlanan bir gazeteye konuşan Soyer, şunları söyledi:

ADANIN BİR TARAFINDAN ÇEKİŞTİRİYORMUŞUZ!

kktc ile ilgili görsel sonucuSoyer, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım. Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ SOYER'İN İLK İCRAATİ ÇOK TARTIŞILMIŞTI

Tunç Soyer, göreve gelir gelmez KHK'den ihraç edilen FETÖ'cü ve PKK'lıları Büyükşehir Belediyesinde zabıta olarak işe alması büyük tepki çekmişti.

KAYNAK: HABER7


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    22 Ekim 2019 15:52
    1 0
    Bu söz ve ifadeleri ancak ve ancak bir yunan tohumu kullanır kullanabilir,Türk kanı taşıyan,Türk tâbiyetini benimsemiş bir vatan evladı bu ifadeleri kullanamaz kullanmaz.
  • HAYDAR TOPÇUOĞLU

    22 Ekim 2019 11:38
    2 0
    YA BUNLARIN RUHLARINDA Bİ TAM SEVGİSİ YOK BUNLAR ATATÜRKÜ İSTİSMAR EDEN KİŞİLER ATATÜRKÇÜ OLCAN VE VATANI BÖLENLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAN BU CHP LİLERİNDE DERDİ VATANI BÖLMEK İYİ OZAMAN TUNÇ SOYER KIBRIS ŞEHİTLERİMİZİ GERİ VER BİZE KIBRISI VERELİM
  • hursit dilaver

    21 Ekim 2019 14:46
    3 0
    başkanımız haklı..aaaah keşke istanbula başkan edileydi de,ŞU AYASOFYA İÇİN DE BİR ŞEYLER DESEYDİ. BATI NE MUTLU OLURDU.bizde tabi. ayasofyanın kiliseye dönmesi hayali ile yaşayan ne müslim türkler var ki.ölmeden bunu görmek isterler.ESASEN BAŞKANA DİYELİM AYASOFYA ASLI KİLİSE.BİZ LOZANI NİYE YAPTIK YAHU.LÜTFEN LOZANIN RUHUNA UYALIM.kibrıs sana helal olsun başkan.biz seni izmire niye başkan ettik ki.. di mi..İZMİRLİNİN HAYALLERİNE CEVAP VER BAŞKAN. hadi bakalım.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;