GÜNCEL

CHP'li Engin Altay: Parti içinde PKK'lıların olması HDP'yi terörist parti yapmaz

Tarih
10 Aralık 2021
İzlenme
Kişi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engil Altay, TBMM'de konuştu.

Altay'ın terör örgütü PKK'nın siyasi faaliyet ilişkisi yürüttüğü HDP'ye ilişkin sözleri dikkat çekti.

Altay'ın "HDP içinde terör bağlantılı insanlar olabilir, bu durum partiyi terörist yapmaz" ifadelerine tepkiler yükseldi.

"HDP, PKK BAĞLANTILI OLABİLİR"

Altay açıklamasında, ""Her siyasi partinin içinde terör örgütleriyle ilişkili insanlar var, düzeltiyorum bazı siyasi partilerde. Türkiye'de bunu biliyoruz. AK Parti 'nin içinde FETÖ ile ilişkili insanlar var. Ben bu yüzden 'AK Parti teröristtir' diyemem. Yanlış olur.  HDP'nin içinde PKK ile ilişkili insanlar olabilir." ifadelerini kullandı.

"PARTİNİN KURUMSAL KİMLİĞİ TERÖRİZE EDİLEMEZ"

AK Parti ve MHP sıralarından tepki gören Altay, "Partinin kurumsal olarak terörize edilmesi doğru değil. Orta yerde hain bir terör örgütü var. Devletin ve Meclis'in uğraşması gereken orasıdır." diye ekledi.

DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK İSTEMİŞTİ

Altay, geçtiğimiz günlerde, "Biz HDP'yi terör örgütü görmüyoruz. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın cezaevinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Bu konularda açık ve cesuruz." ifadeleri ile de gündeme gelmişti.
 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    11 Aralık 2021 00:37
    1 0
    Uçtu bunlar iyice uçtu artık ne deyip ne koduklarını bilmiyorlar. İktidar rüyası görmeye başladılar. Eğer kazara millet bunlara yanaşırsa yandık ki ne yanma ülkede gitti millet de gitti...
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;