Adalar Belediyesi'nden 20 milyon lirayı aşkın alacağı olan bir inşaat firması, alacağının tahsili için İcra Müdürlüğü'ne başvurdu.
Yapılan tebligatlara ödemenin gerçekleşmemesi üzerine firma yetkilileri belediye hakkında haciz işlemi başlattı. Önceki hafta belediyeye başvuran firma yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya’nın zaman talebi üzerine haciz işlemini erteledi. Firma yetkilileri 1 Haziran Çarşamba gününe kadar ödeme yapılmaması üzerine haciz işlemi başlattı. Firma sahibi ve avukatı 3 Haziran Cuma günü İcra Müdürü ile Adalar Belediyesi’ne gelerek haciz işlemini başlattı.

Hacze ilişkin açıklama yapan firma avukatı Ertuğrul Korkmaz “Görüşmeler yapıldı, dolaylı ödemeler oldu ancak uzlaşma olmadı. Hacze geldik. Önce uzlaşma görüşmeleri yaptık ancak ortak yol bulamadık. Polisler de vardı, herhangi bir zorluk olmadı. Belediyede bazı odalar kapalıydı o odalara giremedik. Uzlaşma görüşmeleri devam ediyor, biz belediyeye hacze gelmek istemezdik. Ama ödemeler olmayınca haciz yapmak durumunda kaık” dedi.

Yapılan haciz işlemi sonucunda belediyenin demirbaş kaydında bulunan belediyenin girişindeki fotokopinin, meclis salonundaki büyük ayaklı klimanın, 6 adet kadar yazıcının haczedildiği öğrenildi.
Çalışmalar kapsamında İşletme Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde bulunan kasaların açılarak içlerine bakıldığı ancak kasada para bulunmadığı belirtildi.
Hiç yorum yapılmamış
4204 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.