EKONOMİ

CHP’den böyle kurtulacak! İş Bankası'nin devri için yeni adım

Tarih
14 Mayıs 2020
İzlenme
Kişi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında CHP'nin İş Bankası hisselerinin devrine ilişkin çalışma masaya yatırıldı.

Erdoğan'ın "Fazla geciktirmeyin" dediği taslakla ilgili AK Parti'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli sunum yaptı.

Bağımsız üye atanacak

Son dakika haberi: İş Bankası'ndan önemli hisse açıklamasıEdinilen bilgiye göre, CHP'nin İş Bankası hisselerine devrine ilişkin 5-6 maddelik bir düzenleme öngörülüyor. Buna göre, AK Parti Siyasi Partiler Yasası'nda değişikliğe gidecek. Kanunun partilere ticaret yasağını düzenleyen 67. maddesine "Siyasi partiler sahip oldukları hisseleri Hazine'ye devreder" hükmünün eklenmesi düşünülüyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; İş Bankası'nın yönetiminde yer alan dört CHP'li üyenin yerine de bağımsız üyelerin atanmasına ilişkin düzenlemenin teklifte yer alması planlanıyor. CHP, Atatürk'ün vasiyeti gereği kâr payını Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na aktarmak zorunda. Ancak, CHP bu yükümlülüğü yerine getirmediği için iki kurum CHP'ye dava açarak haklarını alabilmişlerdi.

Yasada Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nun bu hakları korunacak. Düzenlemenin Ramazan Bayramı sonrasında Meclis'e sunulması bekleniyor.

Barolar için çalışılıyor

Baro seçimleriyle ilgili düzenlenme üzerinde çalışılacak. Bu konuda nispi temsil sistemi getirilmesi ve alternatif baro seçenekleri üzerinde biraz daha çalışılması kararlaştırıldı. Edinilen bilgiye göre toplantıda asgari bin avukat üyeliği sağlandığı illerde ikinci bir baro kurulabileceği görüşünün değerlendirildiği de öğrenildi. AK Parti kurmayları taslak üzerinde bu hafta da çalışacak.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;