GÜNCEL

CHP’den 6284’ü aratacak teklif

Tarih
04 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi

Aile içerisinde en küçük problemde dahi delil aranmaksızın tek şikayetle erkeğin yuvasından 6 ay uzaklaştırıldığı 6284 sayılı zulüm yasasının etkisini şiddetlendirecek teklif Meclis gündemine geldi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, 6284 nedeniyle ‘şiddet’le itham edilen ve eşinden boşanması sağlanan erkeklerin yeniden evlenebilmesinin önünü tıkamak için skandal bir teklifi TBMM’ye taşıdı.

İlgili resimVelayet verilmesin

6284’e ek olarak verilen teklifte, yeniden evlenmek isteyen erkeğin nikah işlemlerinin yapılmayarak “psikolojik tedavi ol, doktordan onay al öyle gel” denilmesi istendi. Yuva yıkan kanunu ‘yuva yaptırmayan kanun’a dönüştürecek teklif ile ayrıca, siciline ‘şiddet’ işlenmiş olan erkeğe çocuğunun velayetinin verilmemesi talep edildi. Teklifin 18 Mart’ta TBMM Adalet Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na taşındığı belirlendi.

Psikologdan ‘evet’

Nikah sürecini uzatarak her iki taraf için de vazgeçme unsuru taşıyacak, psikolog ‘evet’ demeden çiftlerin evet diyememesini sağlayacak nitelikteki 2/1731 esas No’lu kanun teklifi şöyle:

“Kadına karşı şiddet uygulayan erkek, boşadıktan sonra ikinci bir evlilik yapacaksa devlet kontrolünde psikolojik tedavisi tamamlanıp, tedavinin olumlu sonuç verdiği, doktor raporu ile onaylandıktan sonra evlenebilir. Kadına şiddet uygulayan erkek, evli ise devlet kontrolünde psikolojik tedavisi tamamlanmadıkça ve tedavinin olumlu sonuç verdiği, doktor raporu ile onaylanmadıkça, çocuğunun velayetini alamaz. Kadına şiddet uygulayan erkek, bekârsa devlet kontrolünde, psikolojik tedavisi tamamlanıp, tedavi olumlu sonuç verdiğinde doktor raporu ile evlenebilir.” (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    04 Mayıs 2019 14:53
    2 0
    AKP nin 300 mebusu var di mi. ulan, bir kadın, yaşam koçuymuş.CHP bu adları çok sever. budist,şintoist,yogist tipler hep yaşam koçu falan olur bunlardan biri AKPDEN YEMLENENLERİN BEBELERİNE TECAVÜZ EDİLİR GİBİ BİR TWİT ATTI..NE YAPTINIZ EY AKP MEBUSLARI. tvlerde bol bol atıp tutuyorsunuz.. icraat yok.. illa da tayyip bey mi diyecek.BU KADINI BAKIRKÖYE İNCELEME İÇİN GÖNDERECEK MERCİ YOK MU. NASIL İKTİDARSINIZ BE.. BU SÖZ CHPLİLER İÇİN YAPILSAYDI. NELER OLURDU Dİ Mİ... UTANIN.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;