Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Dışişleri Bakanlığı'na iki ülkenin, karşılıklı ilişkilerinin yürütülmesi için 30 gün içinde 'idari ofisler' açılması için talimat vermesinin ardından, ABD'den 'herhangi bir saldırıya ciddi bir karşılık verme' tehdidi geldi.
"CİDDİ KARŞILIK VERİRİZ"
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "ABD diplomatik personeline, Venezüella'nın demokratik lideri Juan Guaido'ya ya da Ulusal Meclisi'ne yönelik herhangi bir saldırı ya da gözdağı verilmesi durumunda, buna 'ciddi bir karşılık' verilecek" ifadelerini kullandı.
Her iki ülkenin 30 gün içinde uzlaşıya varamaması durumunda ise geri kalan diplomatik personelin ülkeyi terk etmesinin ve temsilciliklerin kapatılmasının gerekeceği belirtilimişti.
YORUMLAR
718 kez izlendi
784 kez izlendi
558 kez izlendi
2080 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.