Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Na, Türkiye’den Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın alınması için görüşmelere başladıklarını açıkladı.
Dağlık Karabağ'da savaşı Azerbaycan'ın lehine çeviren, Ukrayna'nın Rus saldırılarına karşı en büyük kozlarından olan Türk SİHA'larına, bir ülke daha talip oldu.
Son olarak Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Na, Türkiye’den Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) satın alınması için müzakerelerin başladığını duyurdu.
Slovakya da SİHA sırasına girdi
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Slovakyalı heyetle görüşme yaptı.
Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Slovakya Savunma Bakanı Nad, “Slovakya ordusuna insansız hava aracı tedarik etmek için çalışmalar sürüyor, bugün Sayın Bayraktar ile güzel bir görüşme gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.
Şimdiye kadar SİHA'ların satıldığı o ülkeler
Bayraktar TB2 SİHA’lar bugüne kadar 18 ülkeye ihraç edildi.
İşte o 18 ülke:
Katar, Ukrayna, Azerbaycan, Libya, Türkmenistan, Fas, Kırgızistan, Nijer, Etiyopya, Pakistan, Polonya, Kazakistan, Tunus, Litvanya, Irak, Macaristan, Sırbistan, Irak.


(Ensonhaber)
Hiç yorum yapılmamış
4454 kez izlendi
1586 kez izlendi
1070 kez izlendi
560 kez izlendi
3498 kez izlendi
822 kez izlendi
544 kez izlendi
3589 kez izlendi
2571 kez izlendi
1279 kez izlendi
1735 kez izlendi
595 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.