Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO/ eski adıyla Özgür Suriye Ordusu) ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı bugün dördüncü gününe girdi.
Anadolu Ajansı (AA) bu sabah saatlerinde abonelerine servis ettiği haberde dün gece yarısı ABD askeri araçlarından oluşan 5 araçlık konvoyun, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Kamışlı'ya gelerek devriye yaptığını bildirdi. Kamışlı, Nusaybin topraklarından çıplak gözle görülebilecek yakınlıkta bir konuma sahip bulunuyor.
Fırat Nehri'nin doğusundaki topraklarda uzun süredir YPG ile ortak devriyeler yapan ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla askerlerini sınırdan güneye çekmişti.
SURİYE MİLLİ ORDUSU RASULAYN KENT MERKEZİNİ ELE GEÇİRDİ
Bu sabah saatlerinden itibaren de YPG hedefleri Türk obüs ve topçu bataryaları tarafından yoğun ateş altına alındı. Sputnik muhabirinin aktardığına göre bombalanma sonucu Rasulayn ve Tel Abyad kent merkezinden siyah dumanlar yükseldi. YPG militanları, bunun üzerine İHA'ların keşif yapmaması ve savaş uçaklarının kendilerini görmemesi için lastik yaktı. Militanlar Akçakale kent merkezine bugün 4 havan topu mermisi atarken, şans eseri atılan toplar boş araziye düştü.
Saat 12:22 sularında ise Milli Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabında Rasulayn kent merkezinin ele geçirildiğini duyurdu.
Hiç yorum yapılmamış
723 kez izlendi
789 kez izlendi
560 kez izlendi
2082 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.