EKONOMİ

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran: İstihdam edilecek çalışan bulmakta zorlanıyoruz

Tarih
25 Ağustos 2023
İzlenme
Kişi

Bir yanda iş arayanlar diğer yanda çalıştıracak eleman bulamayanlar...

Başta üretim ve imalat sektörü olmak üzere hemen hemen her alanda nitelikli eleman açığı artıyor.

Hal böyle olunca Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

"Ara eleman konusu işletmeler için ana soruna dönüştü"

Baran, inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya, lokantadan otele kadar tüm sektörlerde nitelikli işgücü sorunu yaşandığını söyledi.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran, “İşveren, milyonlarca liralık yatırım yapıyor, işletme kuruyor ancak o işletmede istihdam edilecek çalışanı bulmakta çaresiz kalıyor. Ara eleman konusu işletmeler için ana soruna dönüştü” dedi.

"İşverenler olarak bir araya geldiğimizde konuştuğumuz ilk konu istihdam sorunu oluyor"

Yapay zekanın insan gücünü ortadan kaldıracağı iddiasına da değinen Baran, "Robotlar iş yapacağı için insanlar işsiz kalacak diye endişe ederken, nitelikli hatta niteliksiz işgücü bulamaz hale geldik. İşverenler olarak bir araya geldiğimizde konuştuğumuz ilk konu istihdam sorunu oluyor. Ara eleman olarak tabir edilen kadrolarda çalışacak kişileri bulamamak ülkemizin tüm üretim ve hizmet potansiyelini olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.

'Kamunun uyguladığı ücret politikasıyla da alakalı'

ATO Başkanı Gürsel Baran: İş arayanların beklentisi çok yüksekPatronlar Dünyası'nın haberine göre Baran son olarak reel sektörün çalışan bulamamasının nedenlerinden birinin de kamunun uyguladığı ücret politikası olduğunu belirtti.

Baran, pandemiyle sarsılan ekonomik dengelerin yerine oturamadığını, dijitalleşmeyle birlikte rekabet alanının genişlediğini ve tüm bunların reel sektörün düşük karlılık oranlarıyla çalışmasına yol açtığını ifade etti.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Manisalı

    02 Eylül 2023 14:55
    0 0
    Meslek Liseleri özendirilmeli, hatta staj ve çırakların sorunları çözülmeli ki bazı şeyler değişsin. Sen Avukat ve Doktorlara hatta yurtdışından gelenlere sigorta borçlanma hakkı ver, ama kendi öz yurdum insanına kulaklarını tıka!!! Olacak iş ise bunlar normal benim ülkemde!!!!!
  • mehmet

    25 Ağustos 2023 11:19
    2 0
    sen usta kalfa adama 15 bın tl maas verırsen kımse calısmaz
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;