GÜNCEL

Ali Babacan eteğindeki taşları Şirin Payzın'a döktü

Tarih
27 Aralık 2019
İzlenme
Kişi

Selahattin Demirtaş'ın tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade eden Ali Babacan, Kanal İstanbul projesine ihtiyaç olmadığını söyledi. Babacan, Erdoğan'ın "dolandırıcı" ifadesine de yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Ali Babacan, AK Parti'den istifa etti.

İstifa kararının ardından yeni parti kurma hazırlığına başlayan Babacan, artık sürecin sonuna geldi.

2020 yılının ilk haftalarında yeni partiyi kurmayı hedefleyen Ali Babacan, T24'ten Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

"DEMİRTAŞ TUTUKSUZ YARGILANMALI"

Selahattin Demirtaş'ın terör soruşturmasında tutuklanarak cezaevine konulmasını değerlendiren Babacan, "Tutuksuz yargılanmalılar. Demirtaş’ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır. Kavala herkesin tanıdığı bir isim, ne yaptığı belli. Ben şahsen tutuksuz yargılamadan yanayım." ifadelerini kullandı.


"KANAL İSTANBUL KUTUPLAŞTIRMA PROJESİ"

Son günlerde gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesi hakkında da fikirlerini açıklayan Babacan, Türkiye'nin bu projeye ihtiyaç duymadığını ifade ederek şunları söyledi: "Bir kutuplaştırma projesi. Gündemi değiştirmeye ihtiyaç var. Çünkü gündemde işsizlik var. Katılımcı demokrasi ile bu proje tartışılmalı. Montrö çok önemli, faydasını çok gördük. Bizim kanal projesine değil, sanayi ve teknolojiye yatırıma ihtiyacımız var."

 

DOLANDIRICI SÖZLERİNE YANIT

ali babacan şirin payzın ile ilgili görsel sonucu"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında "dolandırıcı" ifadesi kullanmasına da ilk kez yanıt veren Ali Babacan, "Cumhurbaşkanımız beni çok iyi tanır. Kızgınlıkla söylenmiş belli… Aksi halde beni 6 ay önce birlikte çalışmaya neden davet etsin. Bana ileride daha ağır şeyler de söylenebilir, biz her şeyi göze aldık. Kararımız tam. Bizi kimse bu yoldan çeviremez. Her şeyin hesabını vermeye hazırız. İftiralar olabilir çamur atanlar olabilir. Çamur atanların da eli pislenir, o çamurdan da kolay kolay kurtulamazlar." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Arazi tahsisi belgesinde Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Feridun Bilgin'in imzasının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ve bunlar Halk Bankası'nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bank'tan bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası bunlara ciddi bir kredi veriyor. Fakat ödeme planlarında maalesef bunlar Halk Bankası'na ödemelerini yapmıyorlar. Tabii ödemelerini yapmayınca Halk Bankası da kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halk Bankası'na olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar." şeklinde konuşmuştu.

RÖPORTAJIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Kazım güney

    28 Aralık 2019 14:26
    0 0
    Bende senin evladını suçsuz yere öldüreyim gel bu işi diyalogla çözelim razı olurmusun allah belanızı versin
  • KİRİSTAL KOZMİK

    28 Aralık 2019 11:16
    0 0
    DOMUZ SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ YOK NASIL OLSA BOL KESEDEN ATIP TUTUYOR YAHU BU MUHALEFET KOLTUĞUNDA NASIL BİR KAZIK VAR BUNLARIN KICINA GİREN BİLMİYORUM AMA O KOLTUĞA KİM OTURSA VATAN HAİNİ DİN VE DEVLET DÜŞMANI OLUYOR O GÖTLERİNE GİREN KAZIK YAHUDİ İSRAİL KAZIĞI OLABİLİR Mİ???
  • Yeşil

    28 Aralık 2019 08:17
    0 0
    Yeğenini şehit edenleri akrabalarına da bahsettin mı?
  • Hacı Güven

    28 Aralık 2019 00:22
    0 0
    Bölücülük , cahillik, ülkesine ve bayrağına bilinçli ihanet, Bunlar gübre , hem de değersiz türden !
  • VATANSEVER

    27 Aralık 2019 21:57
    2 0
    Türkiye'yi 30 günde faiz lobisine ve İMF'ye teslim ederek mi toparlasın ekonomiyi Babacan? Madem bu iş bu kadar kolaydı da bakanlık yaptığın zaman niye toparlamadın bu ekonomiyi bu ülkeyi Babacan?
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;