GÜNCEL

Akşener'in sözleri Kılıçdaroğlu'na mesaj olarak yorumlanmıştı: Kurmaylarından açıklama

Tarih
02 Şubat 2023
İzlenme
Kişi

Cihan Paçacı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sonrası istifa ettiği İYİ Parti'den dikkati çeken bir açıklama geldi. 

Partinin Genel Başkanı Meral Akşener, dün TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bizim mücadelemiz hiçbir şahsi hırsa, koltuk hesabına feda edilemez" demişti. 

Altılı masada adaylık müzakerelerinin hız kazandığı şu günlerde, Akşener'in ifadeleri CHP liderine mesaj olarak yorumlanmıştı. 

"Kazanacak aday" isteyen Akşener'in; Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermediği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığını desteklediği kamuoyuna yansımıştı.

İYİ Parti kurmayları, Akşener'in sözlerinin Kılıçdaroğlu'na mesaj olmadığını savundu. 

Cumhuriyet gazetesine konuşan parti yetkilileri, "Hedef altılı masa da aday da değil. Bu mesaj genel siyasete yönelik" değerlendirmesini yaptı.

"İYİ PARTİ HİÇBİR ADAYA 'SEN OLMA' DEMEZ, KEMAL BEY'SE KEMAL BEY ÖNEMLİ OLAN KAZANACAK ADAY ÇIKMASI"

Kurmaylar, "Biz, masadan kazanacak aday çıksın diye uğraşıyoruz. Hiçbir şahsa karşı önyargımız yok. Masadaki genel başkanların aday olmak istemesine de itirazımız yok. İYİ Parti hiçbir adaya ‘Sen olma’ demez. Kazanacağını düşündüğümüz kendi adayımızı önerir, masanın gündemine getiririz. Kemal Bey ise Kemal Bey. Önemli olan kazanacak aday çıkması" açıklaması yaptı. 

Öte yandan kurmaylar, 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda adayın gündeme geleceğini ancak açıklanmayacağını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Şubat'ta ortak adayın açıklanacağını söylemişti.

"KİMSE MERAK ETMESİN, CHP DE BURADA"

Akşener'in açıklamaları, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a da soruldu. Öztrak, "Kimse merak etmesin. CHP de burada, DEVA Partisi de burada, Demokrat Parti de burada, Gelecek Partisi de burada, İYİ Parti de burada, Saadet Partisi de burada. En önemlisi de millet burada. Millet İttifakı’nın adayına liderler karar verecek" diye konuştu.

 

(Cumhuriyet Gazetesi)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;