GÜNCEL

Akıncı : yaralayıcı ifadeleri esefle karşılıyor, sahiplerine iade ediyorum

Tarih
14 Ekim 2019
İzlenme
Kişi

Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı, "Barış Pınarı desek de akan su değil kandır" açıklamasına Türkiye’den gelen eleştirilere yanıt verdi.

Akıncı, “Yapılan bazı açıklamalarda şahsım için kullanılan haksız ve yaralayıcı ifadeleri esefle karşılıyor, sahiplerine iade ediyorum” dedi.

Bir yazılı açıklama yayımlayan Akıncı, “Barışı savunmak ne zamandan beri suç oldu? Bu istemin suçlanıp karalanması kime ne kazandırır?” diye sordu.

Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik bağı olduğunu söyleyen Akıncı, “Ama her konuda her zaman aynı düşünüp aynı davranış biçimini sergilemek mümkün değildir. Farklı görüşlere saygı gösterilmesi ise sağlıklı ilişkinin bir gereğidir” ifadelerini kullandı.

mustafa akıncı ile ilgili görsel sonucu'Kıbrıs Türk Halkının telkinlerle değil kendi iradesiyle karar verebilecek olgunluğa ulaştığı inancındayım'

Akıncı, Kıbrıs Türklerinin bugünkü konumuna ulaşmasında Türkiye’nin verdiği destek ve yaptığı katkının büyük payı olduğunu söyleyen Akıncı, sözlerine şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk Halkı ve devletinin bugünkü konuma ulaşmasında elbette Türkiye’nin yıllarca yaptığı katkının ve verdiği desteğin büyük payı vardır. Aynı zamanda Kıbrıslı Türkler bugünlere kendi büyük mücadeleleri ile de ulaşmışlardır. Kıbrıslı Türkler bu adada var olabilmek için direnmeselerdi, bugünlere hiç ulaşılamazdı.

“Kendi demokrasimiz içinde var olan makamlar ve en başta Cumhurbaşkanlığı da halkımızın özgür iradesiyle şekillenmektedir. Kıbrıs Türk Halkının telkinlerle değil kendi iradesiyle karar verebilecek olgunluğa ulaştığı inancındayım.

“Bu süreçte terör, barış, demokrasi kavramları gibi konulardaki gerçek duygu ve düşüncelerimi bilen ve desteğini esirgemeyen tüm halkımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim. Bilinçli olarak konuyu çarpıtıp tırmandıranları da bir an önce sağduyuya davet ederim. Bu anlayış içerisinde kamplara bölünüp birbirimizi suçlamanın bir anlamı olmadığına inanıyorum.

“Türkiye ve bölge bu zor dönemden elbette barış içinde çıkmanın yolunu bulacaktır. Bu günler geride kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne dek şehit düşenlere Tanrı’dan rahmet, yaralılara acil şifalar diler ocaklarına ateş düşen ailelerin acılarını paylaşırım." (BBC)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KRİSTAL KOZMİK

    16 Ekim 2019 10:31
    4 0
    ULAN ŞEREFSİZ 2011 YILINDAN BERİDİR 8 YILDIR SÜRİYEDE 2 MİLYON 700 BİN MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLÜRKEN NİYE ÇIKIPTA BARIŞI SAVUNMADINIZ AMERİKA ÖLDÜRÜKEN İSRAİL FİLİSTİNDE ÖLDÜRÜRKEN BU KADAR BARIŞTAN YANASINIZDA NEDEN BARIŞI SAVUNMADINIZ ŞİMDİ TÜRKİYE OPERASYON YAPIP AMERİKAN KÖPEKELRİNİN CANINA OKURKEN Mİ BARIŞ AKLINIZA GELDİ
  • VATANSEVER

    15 Ekim 2019 19:54
    6 0
    Mesele barışı savunman değil mesele 7 düvelin tıpkı çanakkale'deki gibi Anavatan Türkiye'ye karşı düşmanlık edereken ve birleşirken senin kalkıp Anavatan'ın böğrüne hançer saplamandır. Anladın sen onu...
  • hursit dilaver

    15 Ekim 2019 17:23
    1 1
    kıbrısı boş ver, gel seni bizim LOZAN VESAYETİNİ KORUMA VE KOLLAMA PARTİSİne başkan edelim. senin gibilere ihtiyacımız var. bizdekiler ıkınıyor,sıkınıyor ama senin kadar dobra olamıyor. boşver kıbrısı ,sen gel buraya..partimize başkan ol. batı da çok sevecek,ABD de çok sevecek. ESED VE SİSİ DE MİLLİ BAYRAM İLAN EDECEK.SUUDİ SOYTARI SELMAN DA PARA YAGDIRACAK. TAFLAN İTİ İLE DE KARDEŞ OLACAĞIZ. NERDE TÜRKİYE DÜŞMANI VARSA DOSTUMUZ OLACAK. SEN GEL BİZE.
  • Mustafa

    15 Ekim 2019 11:26
    2 0
    Barış böyle savunulmaz. Zulüm'ü önlersiniz, geçmişinizden ders alırsınız, sonrasında kelam ederseniz isabet kaydeder. Bunun aksi nankörlüktür. Vatandaş olarak Kınıyorum.
  • vatandaş

    14 Ekim 2019 18:32
    1 0
    ben yorum yaptım ama yayınlamadı ....küfretmedim ..hakaret etmedim...
  • Nedim

    14 Ekim 2019 17:58
    1 0
    BİR TEK BAŞINDA KİPA. EKSİK
  • NEDİM

    14 Ekim 2019 17:54
    1 0
    BU ADAM. NE TÜRK NEDE. MÜSLÜMAN ( TANRI) ???
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;