SİYASET

AK Parti'nin Ankara'yı kaybetme nedeni araştırıldı

Tarih
11 Nisan 2019
İzlenme
Kişi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybetmede en büyük etken, işsizlik olarak görüldü.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Millet İttifakı adayı CHP'li Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı adayı AK Partili Mehmet Özhaseki'ye karşı yüzde 50,9 oy alarak kazandı. Özhaseki ise yüzde 47,1 oy aldı.

Geçtiğimiz gün mazbatasını alan Yavaş, resmen göreve başladı.

AK Parti'nin Ankara'yı kaybetme nedeni araştırıldıKAYBETMENİN NEDENİ ARAŞTIRILDI

EMAX Araştırma; Ankara'nın 8 ilçesinde (Keçiören, Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Sincan, Altındağ, Etimesgut, Pursaklar) 8-10 Nisan tarihleri arasında "Cumhur İttifakı, Ankara Büyükşehir Başkanlığı'nı sizce neden kaybetti?" sorusunu yönetti.

YÜZDE 41 "İŞSİZLİK" DEDİ

Ankete katılanların yüzde 41,7'si kaybetme nedenini, "ekonomik sıkıntılar ve işsizlik" olarak ifade etti. Yüzde 38,2 "yanlış aday tercihi" derken, yüzde 14,3 ise "seçim vaatlerinin yetersizliği" dedi.(Ensonhaber)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • vatan sever

    12 Nisan 2019 16:01
    0 0
    sos med kirli sözleri sanki ayetmiş gibi (kendileri hadi inanmış öyle olması lazım başarmaları için) sürekli pompaladılar.doğru bu çağda gariptir.batı ve abd zihniyetide düzenbazlığı doğru gibi eylemlerinde görürlerse doğru garip kalmazmı:) savaşın bahanesi günümüzde güvenlik tehdidi olmuş.sömürgnin ve mand himynin de yansıması demokrasi olmayan ama demokratik güç birliği diye lanse edilen içteki eller olmuş.tüm ülkelerde aynı senaryo.halkımız diğer ülkeleri bilim adamlarından öğr.
  • fatma

    12 Nisan 2019 09:46
    0 0
    kesinlikle yanlış aday tercihi.. reklamın iyisi kötüsü olmaz, atv haber 7- 24 mansur yavaşın seceresini tanıttı, emmioğlu başkanla tokalaşıp reklamını yaptı... ak partinin ankara adayının adını bile hatırlamıyorum şu an yeminlen .-) zaten onun seçim çalışmalarını da bizzat resis yüklendi o da yan gel yat... yüzü aklıma geliyor da adını çıkartamıyorum... acı ama gerçek..
  • Akif

    11 Nisan 2019 19:53
    0 0
    Burdan zavit erten e sesleniyorum binsusar mısın ?
  • hursit dilaver

    11 Nisan 2019 16:51
    5 0
    tamam.ankara BB mevcut personeli atacak,işsizim diyenleri işe alacak,büyük oranda işsizliğe çare olacak.hep öyle olmuştu.ankarada karamürselin yukarısındaki belediye binasında 85lerde galiba.neler yaşandı bilmezsiniz.ya da etnoğrafya müzesi 2. katından atılan 2 ülkücü mesela.zaten izmir, YÜKSEL ÇAKMUR tip, tanzim satışla antalyanın domatesini ecevitin hayali olan 50 kuruşa satacak.CHPden ne beklersiniz başka. melih gökçeğin yaptığı her kavşağa da atatürk heykeli konuldu mu tamam. işte.
  • MECHULDOGU

    11 Nisan 2019 15:39
    1 0
    YALAN KÜLLİYEN YALAN ADAYIN ANKARALI OLARAK GÖRÜLÜMESİDİR. ANKARALILARIN MÜZMİN HASTALIĞI TOPRAKÇILIKTIR YOKSA İŞSİZLİK KILIFIYLA ÖRTEMEZLER
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;