GÜNCEL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların yurtdışına koruyucu ailelere verilmesinin mümkün olmayacağını söyledi

Tarih
11 Şubat 2023
İzlenme
Kişi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşlardan gelen "depremden etkilenen çocukları evlat edinme" talebine ilişkin, "Çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir" açıklamasını yaptı.

 

 

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremler sonrasında birçok çocukta ailesiz kaldı. Çocuklar için koruyucu ailelik talep vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.

KORUYUCU AİLELİK İÇİN TÜRKİYE'DE İKAMET ŞARTI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan depremden etkilenen çocuklarımıza koruyucu aile olmak veya çocuklarımızı evlat edinmek için gelen yoğun talep nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Deprem nedeniyle koruyucu aile veya evlat edindirme konusunda uygulamaya konulmuş özel bir program olmadığı gibi ilgili mevzuat gereği çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir" denildi. Açıklamada koruyucu aile olmak için Türkiye'de ikamet etme şartı bulunduğunu belirtildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURULABİLİR

Bakanlık daha önce de koruyucu ailelik başvurusu için "Koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz." açıklamalarında bulunmuştu.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;