Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Rum Kesimi‘ne yönelik silah ambargosunun kaldırılmasıyla ilgili net mesajlar verirken, Türkiye'nin takınacağı tutumu açıkladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pamukkale Üniversitesi Gençlik Buluşması'nda "İlk Ders: Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası" programı kapsamında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Rum Kesimi‘ne yönelik silah ambargosunun kaldırılmasıyla ilgili önemli mesajlar verdi.
'SİLAHINIZ DIŞINDA BAŞKA VERECEK BİR ŞEYİNİZ YOK MU?'
ABD'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, ortaya konulan "kara para aklama konusunda iş birliği yaptı, ödüllendirmek için yapıldı" söylemi karşısında görüşmelerinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, "Silahınız dışında başka verecek bir şeyiniz yok mu?" sorusunu yönelttiğini aktardı.
Çavuşoğlu, Blinken'a, "Para verin. Severler. İhtiyaçları da vardır. Niye silah veriyorsunuz? Bu silahı kime karşılık veriyorsunuz?" sorularını yönelttiğini söyledi.
ÇAVUŞOĞLU'NDAN NET MESAJ
ABD tarafının aldığı karara karşılık Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türkünü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz ve silah olarak da ne ihtiyacı varsa onları da karşılayacağız." dedi.
Çavuşoğlu, Türkiye'nin haklarını, çıkarlarını korumak için de diplomasinin tüm imkanlarını kullandıklarını vurgulayarak, sahada ve masada güçlü olduklarının altını çizdi.
'ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN ARASINDA ADIMLAR ATIYORUZ'
Bakan Çavuşoğlu, “Azerbaycan kahraman ordusu Aliyev başkanlığında Karabağ zaferinden sonra bir fırsat çıktı, Ermenistan ve Azerbaycan arasında, normalleşme adımları atıyoruz. Kolay olmuyor Ermenistan’ın tabi adım atması. Bizim de özel temsilcilerimiz çalışıyor. Karşımızda dünyada dikilse Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hakkımızı hukukumuzu korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yapılmamış
4454 kez izlendi
1586 kez izlendi
1070 kez izlendi
560 kez izlendi
3498 kez izlendi
822 kez izlendi
544 kez izlendi
3589 kez izlendi
2572 kez izlendi
1279 kez izlendi
1735 kez izlendi
596 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.