Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD'nin PKK'ya destek vermediğini vurguladı.
Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının ardından Rusya, ABD'yi suçlayarak ABD’nin Suriye’deki sorumsuz davranışlarının, ülkedeki çözüm sürecini ve Cenevre sürecini tehdit ettiğini belirtmişti.
İki ülkenin Genelkurmay Başkanları ve Dışişleri Bakanları da kuzeyindeki istikrar dahil olmak üzere Suriye'deki genel durumla ilgili görüş alışverişinde bulunmuştu.
CENTCOM Komutanı Votel: Afrin, ABD için bir operasyon alanı değil
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Ortadoğu'da görev bölgeleri arasında seyahat ederken uçakta basın mensuplarına Afrin operasyonu hakkında kısa bir açıklama yaptı.
Türkiye'nin dün başladığı operasyon konusunda kendilerini bilgilendirdiğini söyleyen Joseph Votel, Afrin bölgesinin kendi operasyon alanları olmadığını kaydetti.
Votel, Türkiye'nin niyetini bilmediğini ancak söz konusu Afrin operasyonunun DEAŞ'la mücadeleye yapacağı etki konusunda endişe ettiklerini dile getirerek, "DEAŞ ile Suriye'deki mücadele devam ediyor. Halen bu konu üzerine oldukça odaklanmış durumdayız ve onların kontrol ettiği yerleri geri almak için ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.
Amerikalı komutan ayrıca Türk yetkililerin kendilerine Münbiç'e yönelik bir operasyondan bahsetmediğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: TRT Haber
Hiç yorum yapılmamış
718 kez izlendi
783 kez izlendi
558 kez izlendi
2080 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.