GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye yeni tehdit: Karşı karşıya kalacaklar

Tarih
30 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımını tamamlaması durumunda, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) yasasının öngördüğü yaptırımlara maruz kalabileceğini belirtti.

Ortagus'a Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almak konusunda kararlı gözüktüğü ve ABD'nin bu durumda ne yapacağı soruldu.

ABD'den Türkiye'ye yeni tehdit: Karşı karşıya kalacaklarTürkiye'nin eski bir NATO müttefiki olduğunu ve DEAŞ'in mağlup edilmesinde kritik bir rol üstlendiklerinin altını çizen Ortagus, "Buna rağmen S-400 konusunda pozisyonumuzda bir değişiklik yok. Türkiye, S-400 alırsa çok gerçek ve ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacak. Bunlar, F-35 alımının ve Türk sanayisinin bu programa katılımının durması ve CAATSA yasası kapsamında yaptırımların uygulanması" ifadelerini kullandı. (Haber7)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    31 Mayıs 2019 15:15
    1 0
    S400 alma, seni yakın zamanda işgal edeceğiz, el koyacağız türkiyeye. zaten arabistanda,israilde katarda ırakta hazırlandık. doğu akdeniz de tamam.şimdi de dedeağaca asker çıkarıp trakyayı garantiledik. kıbrista da ingilizler 15 temmuzda yapamadıkları havadan işgal için paraşütlü tatbikat yapıyor. S400 ALIRSAN UÇAKLARIMIZI FÜZELERİMİZİ DÜŞÜRECEKSİN SEN. ÇOK UYANIKSIN TÜRKİYE..HIMMMM.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;