Reuters haber ajansı, bu gece yine sokaklara dökülen kalabalık Morrison Köprüsü'nden geçerken açılan ateşte bir protestocunun öldürüldüğü son dakika olarak duyurdu.
Polis, herkesten bölgeyi acilen terk etmelerini ve olayın tanıklarının kendilerine başvurmasını istedi. Portland polisine göre, şüphelinin koyu renk kapşonlu bir svetşört giyen siyah bir erkek olarak tarif ediliyor.
ABD'de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçimi kazanmasıyla ilk gösteri Portland'da düzenlenmişti. Gittikçe büyüyen protestolarda dün gece bazı eylemciler Otomobil ve mağazaların camlarını kırmıştı. Polis, aralarında yol kapatmaya çalışan protestocuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.
Protestoların bir ayaklanmaya dönüştüğünü açıklayan Portland polisi, göstericilere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanacağını Twitter hesabından duyurmuştu.
8 Kasım'da gerçekleşen ABD'nin tarihi seçiminde, Cumhuriyetçi aday Donald Trump Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı sandıkta yenerek ülkenin 45'inci başkanı seçilmişti.
Hiç yorum yapılmamış
720 kez izlendi
785 kez izlendi
558 kez izlendi
2080 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.