GÜNCEL

ABD saldırı denizaltısının GKRY'de bir limana demirlemesine KKTC'den 'Karşılık verilecek!' cevabı gelmişti, Ankara'dan da tepki geldi

Tarih
10 Nisan 2023
İzlenme
Kişi

ABD Donanmasına ait bir saldırı denizaltısı, Güney Kıbrıs'ın Limasol Limanı'na demirledi. Bu gelişmenin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ABD'ye kınadı. 

"KKTC'Yİ DESTEKLİYORUZ"

ABD'ye bir tepki de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlıktan yapılan açılamada şu ifadeler yer aldı:

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın, ABD’ye ait bir saldırı denizaltısının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) limanlarından birine demirlemesi ve GKRY’nin silahlanma faaliyetleri konusunda yaptığı açıklamayı kuvvetle destekliyoruz.

"BU, KALICI ÇÖZÜME KATKI SAĞLAMIYOR"

KKTC ile birlikte birçok defa vurguladığımız üzere, ABD’nin Kıbrıs Adası’ndaki dengeyi bozma pahasına attığı ve GKRY’yi silahlanmaya teşvik eden adımlar, bölgenin istikrarına ve Kıbrıs meselesinin adil, sürdürülebilir ve kalıcı çözümüne hiçbir şekilde katkıda bulunmamakta.

"ABD, POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ"

ABD’yi bir kere daha bu politikalarını gözden geçirmeye çağırıyor; ülkemizin her şartta, garantörlüğün verdiği sorumluluk çerçevesinde, KKTC’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğini hatırlatmak istiyoruz.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;