GÜNCEL

5 parti anlaştı! Yeni ittifak resmen kuruldu: İşte cumhurbaşkanı adayları

Tarih
20 Eylül 2022
İzlenme
Kişi

Cumhur, Millet, Emek ve Özgürlük ittifakları derken dördüncü ittifak da kuruldu. Adı Türkiye İttifakı olan oluşum için isimleri pek duyulmamış Türkiye'm, Ülkem, Turan, Yeni Yol ile Vatan ve Hürriyet partileri anlaşırken cumhurbaşkanı adaylarının Sinan Oğan olduğu kaydedildi.

 

 

Yeni ittifak kuruldu haberi kulisleri hareketlendirdi. Seçimlere 9 ay gibi bir süre kalırken; Cumhur, Millet, Emek ve Özgürlük'ten ayrı dördüncü bir ittifak için daha partiler anlaştı. Yeni ittifakın yüzde 20'lik kararsız seçmeni hedefledikleri belirtilirken, cumhurbaşkanlığı adaylığı için hangi ismi destekleyecekleri de net.

Adları pek duyulmamış Türkiye'm, Ülkem, Turan, Yeni Yol ile Vatan ve Hürriyet partileri seçime girmek için birleştiği iddia edildi. Söz konusu iddiayı Halk TV'deki köşesine taşıyan gazeteci İsmail Saymaz, "Türkiye’m Partisi, çatı olmak için adını Türkiye İttifakı Partisi diye değiştirdi" ifadelerine yer verdi.

Türkiye İttifakı Partisi'nin cumhurbaşkanı adaylığında eski MHP milletvekili Sinan Oğan'ı desteklediği belirtilirken, Saymaz; Oğan'ın da bu bilgiyi doğruladığını yazdı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;