SİYASET

Turgay Güler : Muharrem İnce yeni parti için kolları sıvadı

Tarih
27 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Turgay Güler

“Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yok” dedi. Hem de 9 seçim kaybetmiş bir genel başkan olarak. Ağzından bu cümleler dökülür dökülmez de kıyamet koptu. CHP’deki Muharrem İnce taraftarları Kılıçdaroğlu’nu sosyal medya üzerinden topa tuttu.

Şimdi biz gelelim asıl meseleye.
Muharrem İnce, seçim yenilgisini değerlendirdiği basın toplantısında “mücadele etmek için illa milletvekili olmak gerekmez” demiş ardından da eklemişti; “Ben bir yolunu bulurum.”
Bu yol Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bayrak açacak olacağa pek benzemiyor. Bunun en güçlü sebebi delege yapısı. Mezhepçi bir yapılanmayı hacı Muharrem’in devirmesi neredeyse imkânsız.
O halde dünkü yazımda da belirttiğim üzere İnce’ye tek bir seçenek kalıyor; yollara düşüp yeni bir parti kurmak.
Kılıçdaroğlu kendisine kapıyı gösterdikten dakikalar sonra Muharrem İnce Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.  81 ilde teşekkür mitingleri düzenleyeceğini söyledi.
Yani yeni parti için startı verdi.
Ve son bir not.
Bu parti yeni bir parti mi olur yoksa DSP mi bilinmez. Ama CHP’den en az grup kurmaya yetecek kadar milletvekili koparacağı kesin.

O GECEYE DAİR

CHP’nin Gezici kanadı çok öfkeli.
Hedeflerinde seçim gecesi İsmail Küçükkaya’ya  “Adam kazandı” mesajını atan Muharrem İnce var.
Sosyal medyayı takip edenler bilecektir; bu çapulcular, o gece FETÖ ve PKK’lılarla birlikte ülkeyi yangın yerine çevirmeyi planlamışlardı. Gezi olayları sırasında söylenen yalanların benzerleri yine o gece bir kez daha tedavüle sokuldu. Muharrem İnce’yi rehin almışlar, eşini kaçırmışlar diyenler çıktı.
Peki ortalık karışsaydı bunun kime ne faydası olacaktı?
Muharrem İnce’ye fayda getirmeyeceği açık. Dahası siyasi hayatını bitirirdi. O da bunu görmüş olmalı ki, operasyon çekip bu vandallığı engelledi. Bakmayın siz İsmail-Muharrem atışmasına. O işin algı kısmı.

HAZİRAN KİRAZ AYI

Kemal Bey erken seçim kararı açıklandıktan sonra şu açıklamayı yapmıştı:
Haziran aydınlık bir ay. Haziran ayında ağaçlar çiçeğe durur. Kirazların bol olduğu bir aydır. Haziran iyilerin galip geldiği ama kötülerin yenildiği bir aydır. Biz haziranı böyle görüyoruz.
24 Haziran’ın galibi belli, mağlupları da. Benim şimdi asıl merak ettiğim CHP ağacı hangi çiçeğe duracak?

KİME NİYET KİME KISMET

Hatırlayın seçim sürecinde Kemal Bey ‘tamam’ kampanyası başlatmıştı. Dün CHP Genel Merkezi önünde toplanan partililer oturma eylemi yaptılar. Kılıçdaroğlu’na ‘tamam bırak’ dediler.
Siyasetin cilvesi işte.

AK PARTİ'YE TAVSİYELER

24 Haziran seçimlerinin tartışmasız galibi Ak Parti’dir, nokta.
* * *
Lakin, bu kadar hizmete rağmen milletvekili seçimlerinde alınan sonuç izaha muhtaçtır.
* * *
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında alınan başarıyı görüp, milletvekilliği seçimlerindeki düşüşü gözardı etmek ileride telafisi imkânsız sıkıntılara sebep olur.
* * 
Öyle iller var ki; hem büyükşehir, hem ilçeler Ak Parti’de. Dahası o ilden bir bakan yahut başbakan yardımcısı da var. Buna rağmen ne olmuştur da oylarda düşüş yaşanmıştır. Bu sorunun cevabı hızla bulunmalıdır.
* * *
Dramatik oy kayıplarının yaşandığı il ve ilçelerde teşkilatlar yenilenmelidir. Varsa ve kusurluysa o il-ilçelerdeki belediye başkanlarıyla bir dönem daha yol yürünmemelidir.

* Mart 2019 seçimleri için kollar bugünden sıvanıp çalışmalara başlanmalıdır.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    27 Haziran 2018 16:00
    1 0
    bizim AKP de bakıyorum yok oldu gitti. CHP ve türevleri yaygara peşinde ama bizimkiler korkudan mı ne sus pus.gören seçimi bu CHP ve türevleri kazandı sanır.BİZİM GİBİ ÇOCUKLUĞUNDA NİYAZİLER, ENVERLER HÜRRİYET GETİRDİLER ya da YUNAN ORDUSU,TAHTA KURUSU şarkıları ve sloganları ile yetişen ve artık kabre yaklaşırken, biraz huzurlu ama endişeli oluyoruz.göz arkada kalıyor.keşke ŞU CHPDEN EBEDİYYEN KURTULUP TA KABRE HUZUR İÇİNDE GİRSEK.son arzumuz bu oluyor tabi.
  • delifisek

    27 Haziran 2018 15:32
    1 0
    yeni parti kursa ne olacak? uzun yola cikanin valizinin dolu olmasi gerek. Kac senelik millet vekili olsada, su oranda oylari yukseltsede KALITE OLMADAN OLMAZ. CHP'liler ve oy verenler 1938'den beri uyanamadilar. KIBIR, EGO,NEMA,IKBAL ;Bunlar mi besleyici yoksa MAKARNA MI??? :):):)
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;