SİYASET

Tamer Korkmaz : Washington’da “toto” oynayanlar, nereden koşuyor?

Tarih
31 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Neo-Con'ların çocuğu Michael Rubin'in “Türkiye'de darbe olasılığı yüksek” şeklindeki sözleri, FETÖ'nün John'daşı “Cumhuriyet” ile PKK terör örgütünün borazanı “Özgür Gündem”i heyecanlandırdı!

17 ve 25 Aralık 2013'teki darbe girişimi başarısızlıkla neticelenen Paralel Yapı'nın 2016'da darbeden fal tuttuğu bir sır değil…

Baronsal Gladyo'nun “dini cemaat” maskeli Terör ve Casusluk Örgütü, tüm umudunu askeri darbeye bağlamış durumda!

Bağımsız Müslüman Türkiye'nin azılı düşmanı Mister Rubin'in söz konusu darbe 'kehanetini' veya 'temennisini' Paralel Suç Örgütü'nün bu beklentisiyle bağlantılı olarak değerlendirmek gerekiyor.

*

Darbe sever Michael Rubin, 12 Şubat 2013 tarihinde Washington'da Gezi Kalkışması senaryosunun yazıldığı derin toplantının moderatörüydü!

Türkiye'de Gezi ayaklanması amacına ulaşamamıştı; buna mukabil, 2013'ün yazında Mısır'daki Sisi darbesini başarmışlardı…

İslam düşmanı Michael Rubin, Mısır'daki darbe için “Durmamız gereken yer Sisi'nin yanıdır” demişti!

Sisi'nin, halkın seçtiği Mursi'yi devirmesi mi; sadece Washington'ı ve Tel Aviv'i değil, Pensilvanya'da ikamet eden Mister Locaefendi'yi de çok mutlu etmişti!

*

Mister Rubin, AEI'ın (American Enterprise Institute) analistleri arasındadır. AEI, Amerika'da İsrail için çalışan derin bir kuruluş olarak AIPAC'in (American Israel Public Affairs Committee) desteğiyle faaliyet yürütür.

WINEP (Washington Institute for Near East Policy) ise “ABD'deki Yahudi lobisine dâhil” AIPAC ekibinin “ön ayak olmasıyla” kurulmuştur.

17 ve 25 Aralık 2013 tarihli Paralel darbe girişiminin sonuçsuz kalmasından bir süre sonra “anavatanı” ABD'ye sığınmış olan Paralel Mister Başkaçan, vaktiyle WINEP'te staj yapmıştı!

Mevzu bahis Paralel “iliştirilmiş” eleman, 2008-2009 döneminde ise CIA ile bağlantılı Jamestown Vakfı'ndaydı! “Araştırmacı!” sıfatıyla “derin görev” yapıyordu.

Paralel “etki ajanı”nın, Jamestown Vakfı'nın “Eurasia Daily Monitor” yayınındaki 14.07.2008 tarihli yazısında Abdüllatif Şener'i parlatma çabalarını hatırlıyoruz…

O yazıda, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatma ihtimali için “Kuvvetle muhtemel” diyordu!

Yazısından iki hafta sonra, Anayasa Mahkemesi'nin kararı “Kapatmama” yönünde çıkınca; Washington'ın, Jamestown Vakfı'nın, Paralel Etki Ajanı'nın ve Mr. Şener'in hayalleri suya düşmüştü!

*

17 Şubat 2009 tarihinde Jamestown Vakfı'nın “ABD ve Avrupa'nın Avrasya'daki Enerji Güvenliği Sorunları” başlıklı toplantısına konuşmacı olarak katılanlar arasında iki isim dikkati çekiyordu:

Birisi, Paralel'in “Etki Ajanı” diğeri ise “Darbe Totocu” Zeyno Baran!

4 Aralık 2006 tarihli Newsweek dergisine yazdığı bir yazıyla Türkiye için “Darbe Toto” oynayan Zeyno Baran, “Nisan 2007'de Türkiye'de bir darbe olma ihtimali yüzde 50'dir” diye yazmış ve bu “kehanetini” veya “temennisini” ya da “beklentisini” ismini vermediği üst düzey generale dayandırmıştı!

O general mi, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Ergin Saygun'du.

Neo-Con çizgideki Hudson Enstitüsü'ne bağlı Avrasya masasını yöneten Zeyno Baran'a o günlerde “Demokrattır” diye kefil olan kimdi?

Paralel Zaman'ın eskiden “genel yayın müdürü” olan, şimdilerde firari durumdaki “Amerikan iliştirilmişi” sözde gazeteci şahıs!

*

CIA ile bağlantılı Jamestown Vakfı'nın günümüzdeki yöneticileri arasında Polonya asıllı bir Amerikalı diplomat olan Matthew Bryza başı çekiyor.

Hudson Enstitüsü'nde yazılan Karanlık Senaryolar'ın gündemde olduğu dönemde (Haziran 2007); Mister Bryza ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı idi! Sonradan ABD'nin Azerbaycan Büyükelçisi olarak da görev yaptı.

Mister Bryza, Hudson'cı Zeyno Baran'la evlidir.

*

1981 ile 1987 yılları arasında CIA'i yöneten ayrıca “Malta Şövalyesi” unvanına sahip William Casey…

1984 yılında Jamestown Vakfı'nın kurulmasını da sağlamıştır!

Başlangıç döneminde “Komünizmle Mücadele” konsepti çerçevesinde faaliyet gösteren vakıf, Doğu Bloku'nun çökmesinden sonraki süreçte alanını başta Türkiye olmak üzere “Ortadoğu ve Kafkasya” olarak belirlemiştir.

«

Komünizmle Mücadele Derneği'nin Türkiye'deki ikinci şubesini 1963 yılında Erzurum'da açmış olan Mister Locaefendi'nin; İçerideki Baronsal Gladyo'dan gizlice “sefer görev emri” aldığı tarih de 1984'tür!

Paralel “Kâinat İmamı!”nın, 1980-1986 yılları arasında Eski Rejim tarafından güya “aranıyor” olması da hesaba dâhildi! Esaslı bir “halkla ilişkiler” çalışması icra edilmiş, kuvvetli bir sihirbazlık gösterisiyle gözler bağlanmıştı!

Bir yandan, Locaefendi “Cemaat” tribünlerine sanki rejimle “hasımmış gibi!” ve de “mağdur” olarak sunuluyor; diğer taraftan da “Bir türlü yakalayamıyorlar, Hocaefendi keramet gösteriyor!” denilerek “efsaneleştiriliyordu!”

Yenişafak
31 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;