SİYASET

Tamer Korkmaz : Maskeli Balo’dan derin fotoğraflar

Tarih
03 Eylül 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Sabetay Sevi'nin soyundan gelen Ilgaz Zorlu, 4 Nisan 2000 tarihli röportajda aynen şöyle diyordu: “Size bir çırpıda dört Sabetaycı Dışişleri Bakanı sayabilirim; Tansu Çiller, İsmail Cem İpekçi, Emre Gönensay ve Coşkun Kırca!”

*

Emre Gönensay, 1996'da Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında kurulan (dört aylık) Anayol Hükümeti'nde Dışişleri Bakanı idi…

Moon Tarikatı'nın toplantılarına katılmış isimlerden birisidir.

Temellerini CIA'in attığı Moon Tarikatı'nın Türkiye'deki ilk temsilcisi Kasım Gülek'ti.

Emre Bey'in eşi Aylin Gönensay; Kasım Gülek'in baldızı Aylin Devrimel Radomisli'nin yakın arkadaşıydı. Baldız Aylin, Amerikan Ordusu'nda albaydı.

Yıllar önce adaşını ziyaretinde, onun enteresan konuklarından birine tanıklık eden Aylin Gönensay, o tanışmayı şöyle anlatıyor:

“Cumartesi sabahı Madison Avenue'nün köşesinde dikilip Aylin'in yolladığı arabayı bekledim. Bir kaptıkaçtı durdu önümde. Arabayı kullanan adam Türkçe konuşuyordu. Şaşaladım ve bindim arabaya! 'Siz, Aylin Hanım'ın ekibinden misiniz?' diye sordum…

'Hayır, ben Nilüfer Hanım'ın ekibindenim, Zaman gazetesi için makineler almaya geldikti. Ben dönemedim, kaldım. Burada ne iş olursa yapıyorum. Nilüfer Hanım geldiğinde onun işlerine de koşturuyorum.' dedi. Cümle kapısı kocaman bir hole açılıyordu. Duvarda, Sevgili Aylin'e diye imzalanmış Baba George Bush'a ait kocaman bir resim vardı…”

*

Gülek Ailesi'nin senelerce önce Zaman gazetesine matbaa için koşturduğunu, Ayşe Kulin'in “Adı Aylin” adlı kitabından okuyoruz.

Şimdilerde FETÖ soruşturmasından tutuklu bulunan Zaman'ın ilk sahibi Alaeddin Kaya, vaktiyle Kasım Gülek'e en yakın isimlerin başında geliyordu.

Fetullah Gülen'in 1975'te “mason locasına girmesini sağlayan” Mister Gülek'tir. Locaefendi, 12 Eylül 1980 sonrasında “numaradan arandığı dönemde” bir süre Ankara'da Alaeddin Kaya'nın evinde kalmıştır.

Mister Gülek'in (1905-1996) iltisaklı olduğu Moon Tarikatı da gazete sahibidir. The Washington Times, 1982 yılında “Birleştirme Kilisesi” adına Sun Myung Moon ve yardımcısı Bo Hi Pak tarafından kurulmuştur.

*

Ilgaz Zorlu'nun Sabetaycı olduğunu işaretlediği Coşkun Kırca da Aylin Devrimel Radomisli'nin dostları arasındaydı.

“Adı Aylin” adlı kitapta, 1980'li yılların ilk yarısında New York'ta bir yılbaşı partisinde Aylin Devrimel Radomisli'nin “rahibe kıyafetiyle” yer aldığından da söz ediliyor…

O yılbaşındaki maskeli baloya, “Türkiye'nin BM nezdinde temsilcisi” diplomat Coşkun Kırca'nın “Arabistanlı” kıyafetiyle katıldığını okuyoruz.

Kırca “Arabistanlı Lawrence” dönemine yetişemedi! Lawrence 1935'te öldüğünde, Coşkun Kırca sadece sekiz yaşındaydı…

Yetişkinliğinde ise adeta Lawrence'la yarıştı! Kırca'nın önce diplomat sonrasında siyasetçi, bakan ve yazar oluşu; Komprador Burjuvazi'nin çekirdek kadrosunu oluşturduğu “Üst Yapı”daki derin görevinin üzerini itina ile örtüyordu!

*

24 Ekim 1960 günü Yassıada'da iddia makamınca şahit olarak dinlenmesi istenen ve Adnan Menderes ile arkadaşları aleyhine tanıklık yapan Coşkun Kırca idi…

6 Ocak 1961 tarihinde Kurucu Meclis üyesi seçilen ve 1961 Anayasası'nı yazanlar arasında yer alan “Sabetayist” Coşkun Kırca, 1961-69 arasında CHP'nin milletvekiliydi.

Yıllar sonra 1991'de bu defa Süleyman Demirel'in DYP'sinden vekil olan Kırca; 1995'te (bir ay) Tansu Çiller kabinesinde Dışişleri Bakanlığı yapmıştır!

*

1994'ün sonunda siyasi liderlerle görüşme turlarına başlayan Fetullah Gülen, ilk olarak dönemin başbakanı Tansu Çiller'i ziyaret etmişti!

Bir yıl sonra; Nurettin Veren'in aracılığıyla Tansu Çiller'den Meral Akşener'in bakan yapılmasını isteyen de Fetullah Gülen'dir!

Locaefendi, 1996 yılında vefat eden Kasım Gülek'in cenaze namazını kıldırmıştı…

Mister Gülek'in ölümünden sonra kızı Tayyibe Gülek siyasette önemli görevler üstlenmiştir.

Tansu Çiller, onu Başbakanlık danışmanı (1994) yapmıştı…

1999'daki seçimde Ecevit'lerin kontenjanından DSP'nin Adana milletvekili oldu. Tayyibe Gülek, Bülent Ecevit'in son başbakanlığı döneminde (2002'de) Devlet Bakanı yapılmıştı!

*

FETÖ elebaşısı Gülen'in ABD'ye gittiği tarih 21 Mart 1999'dur.

Bu tarihten kısa bir süre evvel; FETÖ'nün önde gelen imamı Ahmet Kara, dönemin Başbakanı Ecevit'i ziyaret etmişti.

O kabul esnasında Ecevit telefonla Gülen'i aradı ve “Mutlaka ABD'ye gitmelisiniz!” diye konuştu! Gidiş, o gidiş…

Gülen, “Şefaatçi olacağım ilk kişi, Bülent Ecevit'tir” demişti!

*

Ilgaz Zorlu, on altı yıl önceki o röportajda; asıl isminin “Raşel” olduğunu iddia ettiği Rahşan Ecevit için bakınız ne diyordu:

“İsrail'in eski başbakanlarından Golda Meir'e benzer! Yapısı, karakteri, fikriyatı onun aynısıdır!”

Yenişafak
3 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;