DÜNYA

Tamer Korkmaz : Kimler seferber oldu?

Tarih
07 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Aydın Doğan'ın ortağı Donald Trump Cumhuriyetçiler'in adaylığını garantiledi. Hillary Clinton da Demokratlar'ın adayı olmayı garantilemek üzere: Yani, Batı Cephesi'nde sürprize yer yok. Kasım ayındaki ABD başkanlık yarışı bir bakıma “Ölümü gösterip sıtmaya razı etme” seçimidir!

Obama “ilk siyah başkan” olmuştu. Bayan Clinton da “ilk kadın başkan” olmaya doğru yürüyor.

Derin Sam Amca'nın dünya çapındaki “halkla ilişkiler” kampanyasının ürünü ve “gözlerimizi bağlamaya yarayan” unvanlar, bunlar! Örnek mi, Beyaz Saray'daki “ilk siyah başkan” döneminde Amerikan polisi siyahları taammüden öldürmeye devam etti!

Hillary Clinton'ın başkanlığı da büyük ölçüde Obama dönemine benzeyecektir. Ne kadar mı fark olur? Sorunun cevabını aslında Bayan Clinton geçen yıl vermiş ve “İsrail açısından Obama'dan daha iyi başkan olacağım!” diye konuşmuştu! (8 Temmuz 2015) “Yok aslında birbirimizden farkımız; ama biz biraz daha İsrailci olacağız” diyordu!

*

Atlantik'in Öte Yanı'nda Hillary Clinton için hummalı biçimde Beyaz Saray hazırlığı yapılırken…

Pensilvanya'da mukim Locaefendi'nin canla başla desteklediği Meral Akşener'in “vitrine çıkabilmesi için” de içeride seferberlik ilan edilmiş durumda!

2001'de Yenilikçi Hareket'in içinde iken “Ülkücü idim, demokrat oldum” diyen Meral Akşener 23 Nisan 2016'da Bursa'da “büyük” konuşuyordu:

“Osmanlı'nın en önemli başkentinden sesleniyorum. 23 Nisan'da ilan ediyorum! Cumhurbaşkanlığı makamına bir ülkücü çıkacak, Meclis'i ülkücü yönetecek. Başbakan ülkücü olacak ve bu ülkeyi yönetecek!”

*

Gemerek ve Tosya mahkemelerinin MHP kurultayını durdurma kararından sonra; Meral Akşener'i genel başkan yapmak için devrede olan güç odağı, 15 Mayıs tarihinden önce “Yargıtay'dan kurultayın yapılmasını sağlayacak bir karar çıkarmak” için devrede!

*

Devlet Bahçeli'nin tasfiye edilmesi için çalışan Derin Cephe'nin dublajcıları arasında Terörist başı Cemil Bayık bile var! Bayık “MHP değişmek zorunda” diye konuşuyor!

Paralel'in can yoldaşı Nazlı Ilıcak “HDP'ye oy verdim, pişman değilim. Meral Akşener Başkan MHP iktidar!” diye tweet atıyor!

HDP'ci Ece Temelkuran, CNN Türk'te Meral Akşener'i izledikten sonra twitter'da “Akşener'e dikkat, realpolitiktir. Başbakan olarak görebiliriz” diyerek coşuyor!

Aydın Doğan'ın CNN Türk'ü mü; Meral Akşener için emre amade: Meral Hanım, Terör Partisi HDP'nin yandaşı Şirin Payzın'ın programında “Gezi hadiseleri benim çok ilgimi çekti. Oğlum, Gezi'ye katıldı” diyordu!

*

Akşener'in övgüyle söz ettiği Gezi Kalkışması'nın senaryosu Washington'da yazıldı!

Türkiye'deki Baronsal Gladyo'nun sahneye koyduğu bir kalkışma idi!

*

“Macar Yahudisi” ABD'li finans spekülatörü George Soros “krizleri tetikleyen adam” olarak bilinir…

Türkiye'ye son geldiğinde “Gezi protestocularını tıbbi ve hukuki olarak destekledik” diye konuşmuştu!

Mister Soros, Açık Toplum Ensitüsü'nün kurucusudur.

“Kasetle gelen” Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı TESEV'i fonlayan uluslararası kuruluşlar arasında “Açık Toplum Enstitüsü” de vardır.

CIA'in kurduğu NED de (National Endowment for Democracy) TESEV'i fonlayan kuruluşlardandır!

*

TESEV'in kurucuları, uzun bir liste oluşturuyor:

İshak Alaton, Jak Kamhi, Can Kıraç, Kemal Derviş, Şahin Alpay, M.Ali Birand, Gazi Erçel, Bülent Eczacıbaşı, Ömer Koch, Can Paker kurucu kadroda yer almış meşhur isimlerden sadece birkaçıdır!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Baronlar ile Paralel Yapı'nın ortak operasyonuyla” CHP'nin başına getirilmesinden sadece birkaç gün sonra (27 Mayıs 2010) Paralel Zaman yazarı Şahin Alpay'a konuşan İshak Alaton “CHP'ye en büyük kötülüğü Deniz Baykal yapmıştır” diyordu!

Paralel'in baş tacı yaptığı İshak Alaton ile TÜSİAD'çı Can Paker, 1994 yılında TESEV kurulduğunda ilk yönetim kurulunda yer almışlardır.

Mister Paker mi, tam on yedi yıl boyunca TESEV'i yönetmiş bir isimdir!

Yenişafak
7 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;