SİYASET

Tamer Korkmaz : Derin destek!

Tarih
19 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz
 Meral Akşener, Gezi Kalkışması için şöyle demişti: “Gezi, benim çok ilgimi çekti. Oğlum, sürekli Gezi gösterilerine gitti” (4 Mayıs 2016). Bunları söylediği günlerde, FETÖ’nün desteğiyle MHP’nin başına geçmek için uğraşıyordu.

*

“Macar Yahudisi” olan Amerikalı finans spekülatörü GeorgeSoros,Türkiye’ye son geldiğinde “Gezi protestocularını tıbbi ve hukuki olarak destekledik” diye konuşmuştu!

CIA ile bağlantılı Soros, “ayaklanmaları organize eden adam” olarak biliniyor.  Açık Toplum Enstitüsü’nün kurucusu ve sahibidir. Bu derin enstitünün Türkiye ayağı ise 2001 yılında kurulmuştur…

 

Açık Toplum Enstitüsü, 2001 ile 2008 yılları arasında TESEV ile koordineli olarak çalıştı: 20 Ağustos 2008 tarihinde vakıf oldu, “Açık Toplum Vakfı” adını aldı.

Enstitünün vakfa dönüşmesinden sonra Mütevelli Heyeti’nde Nafiz John Paker ile birlikte İshak Alaton’un kızı Leyla Alaton, Taha Akyol’un oğlu Mustafa Akyol, “Kızıl Soros” diye tanımlanan Osman Kavala ve CNN Türk’ün başındaki Ferhat Boratav da yer aldı…

Vakfın Yönetim Kurulu’nda ise Ferhat Boratav, Leyla Alaton, Üstün Ergüder, Murat Sungar ve Osman Kavala vardı.

*

Osman Kavala, FETÖ soruşturması kapsamında 19 Ekim 2017 tarihinde gözaltına alındıktan sonra 1 Kasım’da tutuklandı…

Kavala’nın, CIA için çalışan Henri Barkey ile bağlantısı ortaya çıktı!

15 Temmuz (2016) günü Büyükada’da Splendid Otel’de yapılan gizli toplantıya katılanlar arasında yer alan Mister Barkey, iki gün sonra otelden ayrılırken resepsiyona üzerinde “Pennsylvania” yazılı bir “çan” bırakmıştı!

Barkey, geçen Şubat ayında “Türkiye ile NATO arasındaki asıl problemin 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 100’den fazla general ve amiralin Türk Ordusu’ndan atılması olduğunu” söylemişti.

“İtiraf” anlamına gelen şu sözler de; FETÖ’nün darbecilerine koltuk çıkan Ajan Henri Barkey’e aittir:

“Ordu ile münasebeti kesilenler, ABD’ye yakın ve NATO’ya inanan komutanlardı. Onların yerlerine gelen subayların milliyetçi tavırda olduklarını görüyoruz. Bu durum, Türkiye-NATO ilişkileri açısından tehlikelidir!”

Akşener’in İYİ Rol Yapan Parti’sinin programında “NATO’ya bağlılık” bildirilmiştir…

15 Temmuz 2016’da darbeye kalkışan FETÖ’cü “Yurtta Sulh Konseyi” cuntası, TRT’de okutturduğu korsan bildiride “NATO’ya bağlılığını” dile getirmişti. Akşener’in 15 Temmuz öncesinde hemen her gittiği yerde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” demesi, bir nevi parola mıydı?

Vaktiyle, Meral Akşener “ABD’nin Pennsylvania’da pamuklara sardığı” Locaefendi için “Hocaefendi’yi bir gün herkes anlayacak, ne mutlu onu şimdiden anlayana!” demişti!

*

TESEV’i yıllarca fonlayan kuruluşlar arasında, Soros’un “Açık Toplum Enstitüsü” ile CIA’in kurduğu NED(National Endowment for Democracy) başı çekmiştir.

CIA ajanı ve eski diplomat Morton Abramowitz, Ekim 2007’de İstanbul’a geldiğinde, İshak Alaton’un evindeki bir öğle yemeğinde ağırlanmıştı. Yemekteki üçüncü kişi “Washington’a iliştirilmiş sözde gazeteci” Paralel Abdülhamit Bilici idi!

1992’de ABD’ye ilk defa gittiğinde, Abramowitz ile bir araya gelen Fetullah Gülen Locaefendi’dir.

Küresel Baronlar’ın teşkilatı Council on Foreign Relations’ın (CFR) Avrupa ayağı olan ECFR’ın başında George Soros vardır!

CFR’ın kıdemli üyesi olan ‘Yahudi’ Morton Abramowitz, 2006 yılında NED’nin direktörlüğünü de yapmıştır!

*

Yıldıray Çiçek, “Ortadoğu” gazetesinde “NED’in 2012 yılında destek verdiği kuruluşlar arasında, Taraf gazetesinin de yer aldığını; NED’in ayrıca Denge ve Denetleme Ağı’na finans sağladığını” yazdı! (6 Kasım 2017)

Yayın hayatı boyunca Paralel’in perde arkasından desteklediği Taraf’ın yazarları arasında CIA elemanı Emre Yaramaz da vardı…

İYİ Rol Yapan Parti’nin genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ’ın vaktiyle çıkardığı dergide de yazan günümüzün firarisi Ajan Emre, “Ümit Özdağ, hocam olur: Kendisine çok büyük saygım ve sevgim var” diyordu!

Yıldıray Çiçek dünkü köşesinde ise “NED’in desteklediği Denge ve Denetleme Ağı’nın etkili temsilcisi Selda Tandoğan Demirel’in İP’in kurucularından olduğuna” dikkat çekerek, şöyle yazıyordu:

“Selda Tandoğan Demirel, Akşener’e başdanışman yapıldı. Kimliği ve ilişkileri ortaya çıkınca büyük tepki aldı. Bu yüzden başdanışman görevinden apar topar geri çekmek zorunda kaldılar!”

Yenişafak
19 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VANLI

    20 Kasım 2017 11:22
    0 0
    BİZ BU FETÖ SEVER VEYA HDPKK İLE KONUŞURKEN ONLARA İSPAT GÖSTERMEK DAHA SUSTURUCU OLUYOR. ALINTILARIN ÖNÜNE UFAK BİR KAYNAK BİLGİSİ OLURSA HARİKA OLUR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;