GÜNCEL

Süleyman ÖZIŞIK : İsrail geri adım attı, sıra THY'de!..

Tarih
28 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık
 Kudüs dün tarihe geçecek bir gün yaşadı, pılısını pırtısını toplayan İsrail'in Aksa kapılarından çekildi. 


Sebep?

Sebep belli. 

Türkiye'den başlayan ve uluslararası kamuoyunda dalga dalga yayılan karşı konulamaz tepki...

Daha önceki yazılarımda isminden bahsettiğim Musa Biçkioğlu'nun bir anısını hatırlattı bana dün yaşananlar.

Musa Hoca'dan dinleyelim:

"Kudüs'ü ziyaret eden ekibimizle birlikte dolaşırken bir kedinin bağırmasına şahit olduk. 

Miyavlamıyor, adeta çığlık atar gibi bağırıyordu.

Bir rahibe grubu bizim yanımızdan geçti, en öndeki baş rahibe bağıran kedinin yanına gidip istavroz çıkardı. İstavroz çıkarma anında o az önce bağıran kedi aniden sustu!

Bu durum görünce koşar adım kedinin yanına koştum ve varır varmaz elimi kafasına tokat atarcasına vurdum. Rahibelerin şaşkın bakışları arasında kafasını okşayarak, "Bismillah, ala milleti Rasulullah, ala milleti İbrahim. Eşhedu En La İlâhe İllâllah Ve Eşhedu Enne Muhammeden Abduhu Ve Resuluhu" diyerek şehadet getirdim. Bunun üzerine kedi güzel bir ses tonuyla miyavlamaya başladı."

Sonrasını şöyle anlatıyor Musa hoca:

"Başımı kaldırıp baktığımda baş rahibenin bana hiddetle baktığını gördüm. Bu bakışların etkisi altına girmeden doğruldum, "Gördüğünüz üzere bu kedi imana geldi ve Müslüman oldu! Bundan böyle bu topraklarda size değil bir adam, bir kedi dahi vermeyiz!" dedim. Rahibenin ve ardındakilerin koşar adım gidişlerini unutamam!"

Bizim yapmamız gereken de bundan ibarettir aslında...

"Size değil Kudüs'ü, Aksa'nın bahçesindeki bir çakıl taşını dahi vermeyiz" dediğimiz sürece İsrail'e geri adım attırabiliriz.

Dikkat ederseniz İsrail, önceki gün Türkiye'yi hedef gösteren bir açıklama yaptı. Açıklamada, ""Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti aktivistlerine yaptığı açıklamalar absürd, temelsiz ve çarpıtılmış. Osmanlı İmparatorluğu günleri geride kaldı. Yahudi halkının başkenti Kudüs'tü, Kudüs'tür ve daima Kudüs olacak." sözleri yer alıyordu.

Defalarca Kudüs'e gidip gelen biri olarak söylüyorum. Bu, korkuyla, endişeyle yapılmış bir açıklamadır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki gün arayla yaptığı "İmkanı olan herkes Kudüs'e gitmeli" şeklindeki çağrısı var ya.. O çağrı İsrail'de bomba etkisi yapıyor. 

Çünkü onlar, Türkler'in ziyaret amaçlı dahi olsa o topraklara geri dönmesinden müthiş derecede endişe duyuyor. 300 kişilden oluşan Türk kafilesine bile, "Fetih Ordusu"  gelmiş gibi endişeyle bakılıyor o topraklarda...

Bizim yapmamız gereken, gözlerinde gördüğümüz o korkuyu yüreklerine indirebilmek! Yani oralara gitmek, "Biz buradayız" mesajı vermek!

Belki size abartılı gelecek ama tüm samimiyetimle söylemek isterim ki İsrail dahi, bazı zamanlarda o toprakların sahibi bizmişiz gibi davranıyor. Göğsünüzde taşıdığınız Türk bayrağı önünüzden çekilip, size yol açmalarına neden oluyor. 

Kimseye açılmayan kapılar size açılıyor. 

Sevgili Serdar Tuncer kardeşim önceki gün bununla ilgili muazzam bir örnek verdi yazısında.

Aynen aktarıyorum:

"2009 yılında TRT’nin Miraç Kandili programını sunmak için gitmiştim Kudüs’e. İlk gidişimdi, sonradan ailece gitmek de nasip oldu. 

Harem-i Şerif’in girişinde İsrail askerleri Müslüman olup olmadığınızı soruyor, Müslümansanız alıyorlar içeri. Önümde bir bey amca var, kendisine sorulan soruyu anlamadı, cevap veremeyince İsrail askeri “Türk?” dedi, amca başını sallayarak “Evet” dedi ve aldılar içeri. Vay canına! Türk demek Müslüman demekti buralarda hâlâ. Bizim bazı Türklere anlatamadığımızı İsrail askeri biliyordu yani."

İşte bu hazzı, bu tarifi imkansız mutluluğu yaşamak için oralara gitmeli...

Bu arada...

Gösterdiğimiz tepki, İsrail'e bile geri adım attırdı ama Türk Hava Yolları yapılan onca çağrıya rağmen bir adım dahi geri atmadı!

"THYKudüseYolAç" mesajlarına rağmen, fahiş fiyatların indirilmesi ve Kudüs'e daha çok sefer düzenlenmesi çağrılarına rağmen tık yok...

"Kudüs'e mutlaka gidin" diyen Cumhurbaşkanımız, THY başta olmak üzere diğer havayolu şirketleri de bir çağrı yapsa ne güzel olacak!

Dipnot: "Gelin 6 Aralık'ta Kudüs'e gidelim" çağrımıza inanılmaz bir rağbet var. Avusturya, Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerdeki Türkler, "Biz de orada olacağız" mesajı gönderdi. 

"Sıla Tur"
 şirketi; gazetecilerin, sanatçılara ve siyasetçilerin de içinde bulunduğu büyük bir tur programı hazırlıklarına başladıklarını, öğrenciler için de ciddi bir indirim uygulanacağını bildirdi. 

Sıla Tur'un irtibat numarası 90 212 631 57 58

Gelmek isteyenlerin bilgisine...

internethaber
28 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • fatih kerim

    29 Temmuz 2017 06:13
    1 0
    eyvallah!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;