POLEMİK

Süleyman Özışık : Hayırlı cumalar Ayşenur Abla!

Tarih
28 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Hepinize hayırlı bir gün diliyorum arkadaşlar. Geçmiş ve gelecek kandiliniz mübarek olsun. Allah'a emanet olun! Hadi bakalım, hayırlı cumalar...

"Ne oluyoruz be!" dediğinizi duyuyorum. 

Bir şey olduğu yok, üstünüze alınmayın! Sadece Ayşenur Arslan'ı kudurtmaya çalışıyorum! 

İsmi yabancı geldiyse hatırlatayım.

CHP'lilere ve gezi eylemcilerine, "Bu iktidarı devirmek için gerekirse PKK gibi silahlanalım" diyen bir abla vardı ya hani.

Hah işte, ondan bahsediyorum.

Kendisi katıldığı bir televizyon programında, "Bu ülke insanının dili değişti. Televizyon programı yapanlar "Hayırlı Cumalar" diye başlıyorlar mesela Cuma günleri programa. Cumanın kutsal bir gün olduğunu zannederek. Cuma günü kutsal bir gün falan değil, eskiden Cumaları topluca beraber olunurmuş, tatil niyetine. Bu kadar şuur kaybına uğradık artık" demiş de...

Dikkat ederseniz, sadece "Bir televizyon programına katılmış" diyorum. Nevşin Mengü'nün programına katıldığını falan söylemiyorum, görüyorsunuz.

Gerek yok!

Mazallah, avukat kardeşiyle bir olup polise attıkları gibi bana da iftira falan atarlar, neme lazım di mi?

Biz Ayşenur Arslan'dan devam edelim en iyisi...

Ablamız Cuma'dan bahsederken, "Cuma günü kutsal bir gün falan değil, eskiden Cumaları topluca beraber olunurmuş, tatil niyetine" demiş ya hani.

İşte ben o cumaları çok özlüyorum.

Ne güzel cumalardı be!.. 

Ormanda, parkta, deniz kenarında gezmek yerine camilerde toplanırdık. 

Babam enteresan bir imamdı. 

Herkesi ezan okuyarak cuma tatili için camiye çağırırdı. 

Çok eğlenirdik. 

Mesela minberi kaydırak niyetine kullanırdık.

Hele o körebe ve saklambaç oyunları yok mu?

Ah ah...

İmam Efendi gözlerini kapatıp dama duma dum diye 10'a kadar sayar, biz oraya buraya saklanırdık. 

Herkeste bir edep, bir adap vardı. Mesela hiçbirimiz ebemizi sobelemezdik! 

Öğleden sonraları minareden at beni, in aşağı tut beni oynardık. 

Şimdi şuur falan kalmadı kardeşim. Güzelim tatilimizi kutsal güne, tatil beldesi olan camilerimizi ibaret yerine çevirdiler. Ne oyun kaldı ne eğlence... 

Ah Ayşenur Arslan ah...

Seni böyle sefil, böyle zelil halde mi görecektik biz. Hani iktidara muhalif olduğunu anladık anlamasına da ekranda karşısına oturduğun hanımla dinsizlik yarıştıracağını tahmin etmemiştik doğrusu...

"Hayırlı Cumalar" demek zoruna gidiyor demek ha...

E, bunu sen de senin gibiler de bir süre öncesine kadar yapıyordunuz, unuttun mu?

Sen unutmuş olabilirsin ama biz unutmadık. 

Hani şu referandum döneminde hayırcıları coşturmak için ağzını şapırdatıp,"Hayırda hayır vardır" diyenleri, "Efendim hayırlı Cumalar", "Hayırlı işler, bol rızıklı, bereketli günler" diyerek millete yavşayanları unutmadık hanımefendi!..

Ne olacak sizin bu haliniz Tanrı aşkına Ayşenur hanımcım?

İşinize gelince Atatürk'ü, kemalizmi, laikliği ve dahi dini inançları sömürürsünüz. İşinize gelmeyince tabuttan kaçmış faniler gibi "Ay şekerim bu ne dil böyle" deyip kenara çekilirsiniz.

Yıllardır, İslam düşmanı batılılar için bir ileri karakol görevi gördünüz. Hayatınızı, dindarlara "gerici", milliyetçilere "faşist" yakıştırması yaparak geçirdiniz. Milletin dini ve milli duygularını incittiniz.

Yetmedi mi?

Hedef ve amacınıza ulaşamayınca öyle bir kudurmaya başladınız ki dindarları bırakıp direk olarak Dini İslam'a hakaret etmeye başladınız. Yaptıklarınızla şeytanı bile emekliye sevkettiniz.
 
Sahi, size bu hakkı kim veriyor kuzum?

Biz sizin pazar tatilinize, ayininize, töreninize, şöleninize laf etmezken... Biz, sizin bacadan eve giren Noel babanıza ilişmezken, siz nasıl oluyor da bizim kutsallarımıza böyle fütursuzca ve ahlaksızca dil uzatabiliyorsunuz?

Hindistan'da ineğe tapana saygı duyduğunuz gibi İslam'a mensup kişilere de saygı duysanız ölür müsünüz yahu?

Biz birbirimize "Hayırlı Cumalar" diyoruz, siz inancınız gereği "Kara Cumalar" deyiniz efendim. Biz birbirimize hayırlı günler diliyoruz, siz hayırsız günler dileyin. 

Biz birbirimizi Allah'a emanet ediyoruz, siz birbirinizi şeytana emanet edin. Biz birbirimizin kandilini kutluyoruz. Siz de gidin Kandil'deki teröristlerin katliamlarını kutlayın.

Bak vallahi, biz inançlı insanlar çok deliyizdir söyleyeyim. Sırf kıllık olsun diye cuma günleri toplanır size “Hayırlı Cumalar” twitleri atarız.

Bunalıma sokarız bak!

Onun için bize bulaşmayın. 

Gidin azıcık ötede oynayın!


Hadi hayırlı cumalar!

Türkiye
28 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Yorumcu

    29 Mart 2018 10:34
    2 0
    Bunlar gibilerin nesli tükenmiştir diye biliyordum. Demek hala kıyıda köşede bunlardan numunelik kalmış. Bir de böyleleri ölünce camiye getiriliyor. Bir de cenaze namazı kıldırılıyor adettendir diyerek. Yahu yapmayın. Herkes hayattaki dinince dinlensin. Böylelerini müslüman mezarlığına da gömmeyin. Hem kendisine hem de kabristan ehline eziyet vermiş oluyoruz.
  • Deli Filozof

    28 Mart 2018 21:53
    3 0
    Biz "Hayırlı günler, hayırlı akşamlar, hayırlı işler, hayırlı olsun" gibi iyi dilek kelimelerini yüzlerce yildir kullaniyoruz. Simdi mi dert oldu. Hayırdır ne oldu? Pek hayra alamet degil ama, yine de hayırlısı ne ise o olsun. Olanda "Hayır" var ki, olmuştur.
  • OKUR

    28 Mart 2018 16:43
    5 0
    "Delilik şüphesiz aptallıktan iyidir.Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur;aptallık var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir" Peyami Safa Haberi okuyunca aklıma geldide.
  • hursit dilaver

    28 Mart 2018 16:02
    2 0
    süleyman agbi biraz da yeni asya gazetesine baksa. adamlar tam ABci batıcı ve müthiş bir insan hakkı savunucu oldu yahu..günlerden beri galiba içerdeki fetö takımını kurtarmak için mi bunu yapıyor. şimdi de bu boğaziçi olayı için ana sayfada turgut kazanından bilmem kime kadar BU ÜLKEDE HİÇ BU KADAR BASKI OLMAMIŞTI demiş.yeni asya utanmıyor mu 10 tane ZEHRA VAKFI NURCUNUN ŞEHİT EDİLMESİNE, YA DA 28 ŞUBATTA MÜSLİMLERE EZİYETE..HIII YENİ ASYA..REFERANSI DA TURGUT KAZAN FALAN OLMUŞ.
  • hursit dilaver

    28 Mart 2018 14:57
    3 0
    süleyman agbi güzel yazmış.keşke bu insanların yaşına bakarak karar verseydi.kadının suçu yok.78lerde ankarada bir otelde çalışırken sesci bir arkadaşım,TRTDE ALLAH DEMEK YASAKTIR. ASLA SÖYLENMEZ..TANRI DENİLİR demişti.ilahi süleyman agbi.1930lrdaki kuran ve resule hakaretli okul kitaplarını geçelim de,958de ülkenin cumbabası LAİKİZ BİZ,CAMİYE GİRMEYİZ demesini unutmadık.BUNLAR O NESİL İŞTE..ELBET 60 SENE SONRA İMAMHATİPLİ CUMBABA OLUNCA İNSAN TIRLATIR.bir de kuran okumaz mı..eh yani.pes
  • samsun55

    28 Mart 2018 14:52
    3 0
    hocam çok başarılı. cuk diye oturdu.tabi anlarsalar
  • hursit dilaver

    28 Mart 2018 14:43
    2 0
    ey yeni asya bögaziçindeki PKK ve DHKPC militanlığı yapıp ta askerimize hırlıyanlara bu ne muhabbet..hele onları savunan takıma bu ne sevgi bre.bunlar başa geçseler,önce bediüzzamanı ve sizi yok edecekler.senin secdelendiğin fetö da sanma ki nur takımı.çok güzel kullanıldı nur tayfası.bunun vebalini aşağıda nasıl vereceksiniz bakalım.AFRİNE HIRLIYANLARLA BERABER OLMAK KÖTÜDÜR.ÜSTADIN MÜRTEDİN HAYAT HAKKI YOKTUR sözünü yediniz demek.yazık. gazete nasıl çıkıyor acep..bari bir kayumla tanışsalar..
  • hursit dilaver

    28 Mart 2018 14:38
    2 0
    Süleyman agbi biraz da bizim sanılan medyaya baksa. mesela şu yeniasya takımı aylardan beri AB ve insan hakkı,özgürlük diye çıkıyor. en son bugün de 12 eylül ve 12 marttan daha kötüyüz diyen turgut kazanla bir başkasını ana sayfaya koymuş..ulan bu ne özgürlük ve batıcılık. ey yeni asya..babam da sizi okurdu.siz ne ara bu fetö takımına kapıldınız.28 ŞUBAT DÖNEMİNDE MÜSLİMLERE YAPILANLARI UNUTTUNUZ MU.10 TANE ZEHRA VAKFİ ŞEHİDİ NURCULARI UNUTUNUZ MU.ne aymazsınız be.
  • ÖZCAN

    28 Mart 2018 13:51
    3 0
    Ablamız unutulmuşluğun ezikliğini yaşıyor. Kinini nasıl kusacağını bilemiyor.Şöyle bir darbe, tadında bir karışıklık olsa biraz kendine gelecek ama artık hayalleri ile teneşire doğru yol alacak herhalde.Mahir ÜNAL ın dediği gibi artık konu psikolojinin konusu.
  • hursit dilaver

    28 Mart 2018 12:50
    4 0
    bu kadına hayırlı cumalar ne demek.sana yakıştıramadım süleyman agbi. kadına saç baş yoldurmak için ise tamam ama, ila da onu hakyola davet içinse boşa uğraşma.dünya vatandaşı, laikçi,kamalist,batı değerlerini özümsemiş,gülriz ablamızın dediği gibi.BENDEN ÖNCEKİ 3 NESLİ ASLA AFFETMEYECEĞİM diyen takımdan.1950den beri bu millet demokrası diye zaten yanlış oy kullanıyor ve de buna sebep te bizim partimize ol vermemesi .NERDEN VE KİM ÇIKARDI BU SEÇİMİ DEMOKRASİYİ FALAN ULAN.diyen kafa yani.
  • hursit dilaver

    28 Mart 2018 12:42
    4 0
    af buyrun ne oldu TEK TİP ELBİSE İŞİ.. nasıl havalar atılmıştı, neler denilmişti. ama bakıyorum 1 yıl oluyor tık yok. hani elbiseler dikilip mapusaneler gönderilmişti.. ne oldu GİYMEYCEEEZ diye isyan mı ettiler de medyada bile haber olmadı.yani koc hukumet elbise giydiremedi.niye
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;