GÜNCEL

Süleyman Özışık : Coca Cola ve hoşaf

Tarih
14 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık
Kimseyle polemiğe girmek ve birilerini ikna etmek amacıyla yazmıyorum. Bilirim ki herkesi memnun etmek sade ahmakların hayalidir.

Sadece bir durum tespitidir yazdıklarım:

1- Coca Cola firmasının açılışını yapmak, AB'ye "Türkiye'ye yatırım yapmayın" diye çağrı yapan ülkelere atılmış en ağır tokattır. "Siz ne yaparsanız yapın, burası dünyanın 3. büyük markası olan Coca Cola'nın dahi yatırım yaptığı bir ülkedir" demektir o açılış. 

2 - Coca Cola'nın sahiplerinin İsrailli olduğu ve kurum gelirlerinin bir kısmının İsrail'e yardım için gittiği yönündeki bilgi, çeyrek akıllı birilerinin ortaya attığı ve herkesin de inandığı bir balondan ibarettir. 

3- Hani bilmiyorsan bari araştır ve öğren kardeşim. Coca Cola halka açık bir şirket. Yüzde 80 hissesi yüz binlerce küçük yatırımcıya ait.. Geriye kalan yüzde 20'nin sahibi ise 5 büyük şirket. Peki en büyük hissenin sahibi kim dersiniz? Söyleyeyim. En zor zamanlarda maddi ve manevi olarak Türkiye'nin yanında yer alan Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani. Yani Erdoğan'ın en yakın dostu ve arkadaşı... Ondan sonraki büyük hissedar ise Olayan Ailesi'ne ait Suudi Şirket'i... Diğer büyük ortaklar da Arap ve Müslüman... 

4- Coca Cola'nın Filistin'de 5 büyük üretim fabrikası vardır. Bu üretim fabrikalarında sadece Filistinliler çalışıyor. O fabrikalar da olmasa Filistin ekonomik olarak tamamen çökecek. 

 

5 - Filistin'i Coca Cola'yı boykot ederek savunduğuna inananlar, "Hadi Filistin'e gidelim" dediğinde "Abi nerede o para" diyenlerdir. Filistin'e gelemeyeceğini belirttikten 3 ay sonra en harika tatil beldelerinden foto paylaşanlardır.

6 - "Ah olmadı Reis, İsrail'e bu kıyağı yapmayacaktın" diye eleştiren arkadaşlar da kusura bakmasınlar ama gerçekten çok komik oluyorlar. 40 yıldır siyaset yapan, 40 yerden üzerine gelen belaları savuştura savuştura bugünlere gelen Erdoğan'dan bahsediyorsunuz. Sizin siyaset diye bildiğiniz, siyasetin kırıntılarıdır. Devletin bildiğini, devletin stratejisini bilseniz akıl sağlığınızı kaybedersiniz. Onun için kırıntılar üzerinden yorum kasmaya hiç gerek yok.

7 - Bu yorumları İsrail teknolojisini de barındıran telefon ve bilgisayarınızda okuyorsunuz. O teknolojik aletleri kullanmadan yazın desem, biriniz buraya yorum yazamaz yani onu da bilin.

Efendim bari Erdoğan açılışa gitmeseymiş de başkasını gönderseymiş. 

Erdoğan o açılışa gitmese, açılış haberi dünya medyasına konu dlur muydu? 

Olmazdı...

Bu konuyu ilk önce gündeme getiren, Furkan Vakfı'nın başındaki bir meczup. Yaptığınız eleştirilerle, o meczubun ahmakça iddiasına destek vermiş oldunuz.

Ve sen, sevgili AK Partili kardeşim.

 

Bu oyuna sen de alet oldun.. Sadece bunu yapmadın, denizi geçerken derede boğuldun.

 

Taa Gezi olaylarından bu yana bize yaşatılan sıkıntıların bir tek amacı vardı. Yürütülen algı operasyonları sayesinde Erdoğan ile ona destek veren seçmenleri arasındaki sevgi ve güven bağını koparmaktı o amaç...

 

Gezi'de, 17/25 Aralık'ta ve 15 Temmuz'da dik durdun, oynanan oyunu bozdun. Ama şimdi çok daha basit bir oyunun kurbanı oldun.

 

Almanya da bu açılışa kızdı, sen de kızdın. Hollanda da kızdı, sen de kızdın. Aranızda bir fark kalmadı. Bir anda kimlerin safına geçtiğini farkediyorsundur umarım.

Aç sosyal medyayı hem kendi yorumlarını hem de Fetö'cülerin yorumlarını karşılaştır.

Bir zamanlar Filistinlelere "Terörist" diyen Fetö'cü haşhaşilerle aynı satırları yazdığını göreceksin. Farkında olmadan onlarla aynı safa geçtiğini göreceksin. 

 

Sen de artık onlardan birisin demeyeceğim ama Fetö ve onun yurt içindeki maşalarının yürüttüğü algı operasyonuna yenilmiş birisin.

 

Geçmiş olsun kardeşim!

Bu arada, bir hatırlatmada bulunayım. 

Geçtiğimiz günlerde bir kızımız Organik Hoşaf ürettiğini belirtmişti ve hepiniz kızla dalga geçmiştiniz.

O kızı yerin dibine soktunuz ama kızcağızın ne yaptığını anlamadan soktunuz tabi.

Tanıtılan hoşaf değil, tüm içeceklerin ve yiyeceklerin raf ömrünü uzatacak bir formüldü.

Raflarda gördüğün binlerce üründe "aspartam" ve "sakkarin" var bilir misin? Yani ürünün raflarda uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayan katkı maddesi.

Bilmezsin ve bilmediğin için sadece markasına bakar, alır ve afiyetle tüketirsin.

Bu katkı maddeleri kanser başta olmak üzere pek çok hastılığın kapısını aralayan katkı maddeleridir

Organik Hoşaf üreten kız bu hastalıklı ürünlere ihtiyaç olmadığını ıspatlıyordu sana.

Niye sahip çıkmadın hoşafına?

Sen git aldığın ürünlerin ancak patentine bak. Ancak adına bak ve "ayyy cola, ayyy İsrail ve ABD ürünü" de ve geç...

Aldığın tereyağının son kullanma tarihi niye o kadar uzun, hiç bakma tamam mı kardeşim?

Karnını iyice doyurup geğirdikten sonra, ülkenin ekonomik batağa girmemesi için, Ecevit döneminin tekrar geri gelmemesi için açılışa giden Cumhurbaşkanını eleştir.

DÜZELTME:

Geçen haftaki yazımda, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a "FEM mezunu olan, İstanbul Üniversitesi'nde okurken Fetö'nün evlerinde kalan, Pikare isimli Fetö dershanesinde çalışan yeğeniniz Harun Nayır'ı hangi kriterlere göre belediye kadrosunda memur statüsüyle göreve başlattınız?" diye sormuştum.


Yazıdan sonra Pikare Eğitim Kurumları'nın kurucu Adem Kas kardeşim aradı. Pikare Eğitim Kurumları'nın Fetö ile hiç bir zaman bağlantıları olmadığını, Harun Nayır'ın ise Pikare Bünyesinde hiç çalışmadığını belirtti.

Yaptığım araştırmada "Pi" ile başlayan bir isim benzerliğini sehven yanlış yazdığımı farkettim. düzeltir, Pikare Eğitim Kurumları'ndan ve yanılttığım sizlerden özür dilerim. 

internethaber
14 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ENGİN

    22 Kasım 2018 12:54
    1 0
    Coca cola ortaklık yapısı: Berkshire Hathaway % 9.1 Vanguard Group % 5.1 James B. Williams State Street % 3.6 BlackRock % 3.2 Fidelity Investment % 2.6 Yacktman Asset M. % 1 Capital Research % 0.9 Capital World Inv. % 0.8 Gates Foundation % 0.8 Geri kalan kısmı halka açık kısım.
  • kınıyorum.

    24 Eylül 2017 20:13
    3 0
    Söyleyecek kelime bulamıyorum. ''müslümanlık bu değil, biz yolumuzdan saptık, Tapacak bir putumuz yoktu, özendik, yaptık! Mehmet Akif Ersoy.' diye alıntı yapıyorum. coca colanın değil türkiyede, dünyada neyi temsil ettiğini bilmeyen yoktur. Allah için sevdim, Allah içinde buğzediyorum.
  • Sen dem

    18 Ağustos 2017 19:29
    3 0
    Sayın Süleyman madem bu bilgiler sende var di da yıllardır İsrail aleyhine coca cola üzerinden yapılan saldırıların yapıldığı süreçlerde Neredeydin. Bu kadar eğreti bir insan nasıl olabiliyorsunuz çok komik.
  • suzi

    16 Ağustos 2017 20:21
    2 1
    yazdığınız şeyin doğruluğu nedir? yıllardır coca cola protestoları yapılıyor ve bir hükümet sözcüsü neden çıkıp da açıklama yapmıyor???? yada bu açıklamayı neden sen yapıyorsun? senin doğru söylediğin ne malum? devlet misin? hükümet misin nesin? bunca protestocular boşa mı çaba sarfetti... HADİ ORDAN!!!
  • Birisi

    16 Ağustos 2017 11:07
    2 0
    Gazetecilik tarafsizliktir ayni zaman da ama siz butun yazilarinizi sn cumhurbaskaninin nasil duymasini istiyorsaniz oyle yaziyorsunuz.biz cumhurbaskanini seviyoruz ama her insan hata yapar.bir kisi icin muslumanlarin degerlerini sarsmak.bu cok fazla.ama nasil bir yazar oldugunuzu balikesirdeki konferansinizda gormus olduk.fazla soze hacet yok
  • Göktürkler 1

    16 Ağustos 2017 08:33
    2 2
    Sayin Özisik.. Bu yazinizdan dolayi BAZILARIN yazdigi demecleri okudum yazinizin altinda.. Inanin bu TÜRKIYEM VE ici temiz Kalmis TÜRKLERIN COKKK Düsmani varmis . Sizin bir zaman yazdiginiz bir yaziyi okumustum .cok ülkelere gittim COK yerler gördüm .Ama bir ülkede bu kadar düsmanin COK oldugu yer görmedim ..COKKK haklisin Pasam.Erdoganin dediyi gibi Topunuz gelin gelsinler .bizler icabina bakaris SLM kal Sayin Özisik
  • Göktürkler

    16 Ağustos 2017 07:19
    3 2
    Allah GERCEK TÜRKLERI korusun Allah TÜRKIYEMI korusun Allah Erdogani korusun Allah Akilli caliskan ici temiz Kalmis TÜRKLERI korusun Tembeli VE haini helak ETSIN Ver mehteri ver .yobaz yobaz demecler yazmayin .21. yüzyildayiz bree keresteler karni ac ayi oynamaz .bozuk kafalilar Her ici temiz Türk bunu anlar VE yazar.ayni süleyman özisigin yazdigi gibi ..anliyan gelir anlamiyan ..yunanistana gitsin tatil yapmaya
  • Ali Çay

    15 Ağustos 2017 01:10
    1 0
    Üzeyir Garih, Mossad'ın İstanbul Conrad Hotel'de yaptığı Yahudi işadamları toplantısında, İsrail'e ödenen %8 vergi(Net kar üzerinden)'nin oranına yaptığı itirazdan dolayı Mossad tarafından öldürüldü... Açıklamayı ise eski KKB ajanı Bulgar vatandaşı bir Yahudi yaptı. Bir gün sonra Sofya'nın 200 Km uzağında öldürülmüş olarak bulundu.
  • Bayram veli çalışkan

    14 Ağustos 2017 22:28
    0 0
    Herkesin inandıgı balon dan ibaret bilgileri düzeltmek için bu güne kadar böyle bir açıklama yapılmadı
  • Cahit

    14 Ağustos 2017 22:18
    1 1
    Bazıları kolaya takıntı derecesinde saplanmış. Hiç kimse bir insanı kola içtiği için anormal görme yetkisinde değildir. Kola içeni normal veya anormal görmek makamında mısın arkadaş. Allah'ın dini adına insanlar hakkında hüküm verecek yetkin mi var. İşin cılkını çıkarmayın. Katılırsın veya katılmazsın. Ama anormal veya normal görmek ne demek yahu. Asıl anormallik bu tavır.
  • Mehmed bilal

    14 Ağustos 2017 21:37
    2 1
    Kimse 'la yüsel hatasız değil. Insanların hata yapabileceğini kabul etmeliyiz. C.başkanimizin açılışa gitmesini uygun bulmadim.
  • Mehmed bilal

    14 Ağustos 2017 21:34
    1 1
    Cola içmiyoruz Içeni normal görmüyoruz Açılışına ç.baskanimizin gitmesini tasvip etmiyoruz.
  • Birisi

    14 Ağustos 2017 19:43
    2 1
    Ama Cumhurbaşkanıın bu tavrını bu yazı çerçevesinde incelerseniz zaman ve zemin olarak çok başarılı bir siyasi hamle olarak görmek mümkündür. Yani bu açılışı yapması kolayı sevdiğini değil en büyük yabancı yatırımcının bile ülkemize yatırım yaptığını vurgulamayı amaçladığını gösterir. Lütfen ifrat ve tefrit sarkacında sallanmayı keselim. Aklı selim sahibi bir yaklaşıma her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var .
  • Birisi

    14 Ağustos 2017 19:42
    0 0
    Yazının içeriğine odaklandığımızda burada kolanın savunması yapılmıyor aslında. Uluslarası siyasal konjonktür gereği ülkenin aleyhinde bir takım odaklar tarafından yapılan şer hamlelerine karşı net bir mesajdan bahsediliyor. Kola bir Amerikan firması olarak göründüğü için batı emperyalizminin sembol ismi olduğuna dair gerekçe sunmakta normal şartlarda haklılık payı var elbette.
  • Yusuf

    14 Ağustos 2017 11:47
    1 6
    Reis eleştirilemez olmuş. Eleştirilen saf değiştirdi diye damgalanır olmuş. Süleyman özışık makalelerinizi her daim beğeniyoruz lakin siz gazetecisiniz hatırlatalım. Sizin yazar olmanızı sizi okuyarak destek olan vatandaşa karşı ithamda bulunurken ölçülü olmanız okunmanız için en mantıklısı. Yoksa liderinin en ufak hatasında bile (ona yakıştıramadığı için) şefkat tokadı eleştirilerde bulunan kesimi zan altında bırakıyorsunuz, vicdan yaralıyorsunuz...
  • Yusuf

    14 Ağustos 2017 11:46
    1 4
    Reis savunuculuğu bu ümmetin belkide tek ortaklaşa evine sokmadığı coca cola yı masumlaştırmaktan mübah kılmaktan geçmemelidir. Hisseleri nerede kimin olursa olsun coca cola bir sembol haline gelmiştir! Erdoğan bile sizin bu yazınızı okusa şaşıracaktır eminim. Reisi seviyoruz lakin onu koruyacam diye komik durumlara düşmeyin...
  • Ne Desek

    14 Ağustos 2017 09:09
    1 3
    Bu arkadaşa ne desek de anlar bilmiyorum. Sen Süleyman Özışık yahudi filanmısın cvb alabilirmiyiz. Sen bizim aklımızla alay filan mı ediyorsun? Bu bilgileri kendine sakla bu Millet neyin ne olduğunu çok iyi biliyor saçmalama bide yalakalık yapma.
  • aslan

    14 Ağustos 2017 08:50
    2 3
    Dangalak dangalak konuşuyon. bi şeyden haberin yok. dün öyle söylüyon bugün böyle söylüyon, yarın nasıl kim bilir
  • Coşkun

    14 Ağustos 2017 08:43
    2 2
    Bu yazınıza da ,yanıltıyorum sizi notu düşseydiniz peşin peşin
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;