GÜNCEL

Süleyman Özışık : Cerattepe'de neler oluyor?

Tarih
22 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Artvin Cerattepe'de maden bahanesiyle başlayan eylemler dinmiyor. Dinmiyor çünkü birileri Gezi ruhunu bu kez Artvin'de canlandırma gayesiyle eylemcilere direniş çağrısı yapıyor.

Günlerdir olayların seyrini tüm yönleriyle takip etmeye çalışıyorum.

Gezi ayaklanmasında başrol oynayan bazı sanatçı ve gazeteciler Cerattepe'nin Taksim'e dönmesi için vesvese üstüne vesvese üretiyor.

Sadece gazeteciler değil, Siyasi partiler de ateşi harlamaktan geri durmuyor. İş makinelerinin geçişini engellemek için kazılan çukurları Güneydoğu'daki hendeklere benzeten HDP'li vekillerin yanı sıra CHP'liler de direniş çağrıları yapıyor.

Hal böyle olunca Taksim'de oynanan oyunun birebir aynısı bu kez Artvin'de sahneleniyor. Tıpkı Taksim'de olduğu gibi, Cerattepe'de de çevreci eylemcilerin arasına provokatörler şimdiden doluştu.

Olayların bir küçük eylem gibi göründüğüne bakmayın. Boşuna Taksim Gezi olaylarına benzetmiyorum.

Hatırlayın!

Taksim'de de olaylar günlerce küçük bir eylem gibi görünmüş, bir kaç polisin yaptığı aşırılıklar nedeniyle bir anda infilak gerçekleşmiş ve eylemler Türkiye geneline yayılmıştı.

Cerettepe konusunda başta hükümet olmak üzere herkesin hassas olması gerekiyor.

Maden işini alan Mehmet Cengiz ismi, olayların çığırından çıkarılabilmesi için özellikle dillendiriliyor.

Cengiz İnşaat olarak bilinen şirketin sahibi Mehmet Cengiz daha önce aldığı ihale sonrası yaptığı telefon konuşmasında, "Milletin anasını bilmem ne yapacağız" söylemleriyle gündeme gelmişti. 

CHP kanadı özellikle bu söylemi yeniden servis ederek halkı gaza, galeyana getirmeye çalışıyor.

Takip edebildiğim kadarıyla hükümet kanadı Cerattepe'deki olayları şimdilik izleme yolunu seçiyor.

Bana göre bu yöntem ülkeyi yeni bir sıkıntının eşiğine getirebilir. Gösterilen tepkisizlik ortalıkta dolaşan fitne kokulu söylemleri haklıymış gibi gösteriyor.

Böyle bir sona ve böyle bir soruna ihtiyıcamız yok.

Bence ilgili bakanlıkların çıkıp bölgede ne yapılmaya çalışıldığını ve eylemcilerin neye karşı çıktığını tüm detaylarıyla anlatması yerinde olur.

Olayların düşük seviyede seyrettiği bir anda yapılacak açıklama hem kafalardaki soru işaretlerini giderir, hem de eylemcilerin arasına yerleşen provokatörlerin niyetini ortaya koyar diye düşünüyorum.

Benden uyarması....

İnternethaber.com
22 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;