SİYASET

Süleyman Özışık : Bizi güldürerek öldürecek!

Tarih
22 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Babamın nasıl bir imam olduğunu gittiğim konferanslarda sık sık anlatırım. Kars'ın köylerinde kendisine "Deli Hoca" derlerdi. 

Deli demeleri boşuna değildi.

Çünkü sabah namazına gelmeyenleri öğlen namazında minareden tek tek anons ederdi! Bu sebeple babamın imamlık yaptığı köylerde sabah namazlarında cami tıklım tıklım dolardı.

Allah korkusundan değil, babamın korkusundan!

Bir cuma günü babam kürsüde Hazreti Ömer'in hayatını anlatıyor. Hava sıcak olduğu için arkasındaki cam açık. Bir rüzgâr vurdu, okuduğu kitabın sayfaları birbirine girdi.

Yüzündeki paniği görüyorum.

Kitabın sayfalarını hızlı hızlı çevirmeye başladı. Çevirirken bir yandan da zaman kazanmaya çalışıyor. "Hazreti Ömer şey yapıyordu" diyor, kitabın öteki başına kadar çeviriyor. Bulamayınca bu sefer "Tam şey yapacaktı ki" diyerek kitabın bu başına dönüyor.

Bir o yana, bir bu yana çevirip duruyor ama sayfayı bulamıyor. Ama farkında olmadan "Şey yapmak üzereydi, şey yapacaktı" diye konuşup duruyor.

O sırada namaza geç kalan bir Kürt delikanlı geldi yanıma oturdu. Baktı ki babam sürekli "Hazreti Ömer şey yapıyordu", "Şey yapmak üzereydi", "Tam şey yapıyordu ki" diye konuşuyor. Şaşkınlık içinde hafiften kulağıma eğildi, "Hazreti Ömer ne yapıyor Süleyman abe?" diye sordu.

"Valla ne sen sor ne ben söyleyeyim. İnşallah kaybettiği sayfayı bulur, yoksa Hazreti Ömer'in ne yaptığını ben de çok merak ediyorum!.." dedim.

Babam sayfayı bulamadı.

Bulamayınca çareyi, en ön safta oturan ve sabah namazına gelmeyen birine çatmakta buldu ve yarım saati öyle doldurdu...

Önceki gün kürsüde Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlerken babamın bu meselesi aklıma geldi.

Gerçi babamın zekâsının zekâtını versek Kemal Kılıçdaroğlu uzaya mekiksiz gider ama orası ayrı mesele tabii...

Bak hem vallahi hem billahi...

Kılıçdaroğlu daha "Hiç kimse Mustafa Kemal'in şu sözünü unutmasın" dediği an, yüz hatlarını gördüğüm an, "Kendisi unuttu" dedim.

"Hattı müdafaa yoktur. Hattı müdafaa yokturrr" diye "rrr"leri ardı ardına dizerek beni haklı çıkardı. O tarafa bu tarafa bakıp sol kaşını kaldırıp önündeki kâğıdı aramaya başladı.

Hadi babam, Hazreti Ömer'in hayatını anlatan bir kitabın bir satırını unuttu.

Normaldir yani di mi?

Bu adamın okuyacağı hepi topu bir satır. Üstelik her CHP'linin daha kreşte öğrendiği meşhur bir söz.

"Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır!"

Hepsi bundan ibaret.

Babama bile sorsam amuda kalkarak, su altında yüzerek söyler ama bu unuttu!

Gerçi kimden bahsediyorum di mi?

İstiklal Marşı'nın ilk satırını, "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen alçak" diye okuyan birinden, analarımızın burnundan emdiğimiz sütü memelerinden getiren birinden ne bekleyebiliriz ki? 

Yahu mübarek!

Sendeki akıl sana yetmiyor. "Karşımdakilere akıl vereceğim" derken, tamamını transfer ederek kendini niye riske atıyorsun değil mi?

HDP’ye oy isterken bülbül gibi şakımayı biliyordun. Bari sömürdüğün adamın bir sözünü ezberle de böyle rezil olma değil mi?

Durumu konuştuğum bir CHP'li arkadaş ne dedi biliyor musunuz? "Hakkını teslim edelim, sayfayı bulup okudu" dedi.

Şaka değil ha! Ciddi ciddi söyledi.

“Gerçekten dâhi biriymiş. Zira ondan başkası sayfayı bulmayı akıl edemezdi” dedim ve depara kalkarak yanından uzaklaştım...

Meclis'te kendisini dinleyen CHP'liler de bu arkadaş gibi düşünmüş olmalı ki Kılıçdaroğlu sayfayı bulup sözün tamamını okuyunca alkış tufanı kopardılar resmen!

İşin vahim tarafı ne biliyor musunuz?

Bir doktor arkadaşım aradı. "Bir gün önce ameliyat ettiğim bir hastam vardı. Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasını dinlerken gülme krizine girmiş, dikişleri patlatmış. Şimdi adamı, yeniden dikiyoruz" dedi. 

Bu adam sonunda bir ilki başaracak, bizi güldürerek öldürecek tillahi!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Sedat

    22 Temmuz 2018 10:46
    0 0
    Hiç alakası yok ama nedense aklıma birilerinin kulağından tutup Mursi gibi bir değerin yerine oturttuğu bu yolla ülkesini kullanılmaya elverişli kıldığı Sisi çapsızı geldi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;