SİYASET

Salih Tuna : Karikatür müsün?

Tarih
19 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna

İktidar değilsin, sırtında yumurta küfesi yok. Neden küresel tiranlara tek bir sözün yok?
Nedir bu biat, nedir bu zillet?
Adam gibi muhalifsen, her şeyden evvel bizzat müstevlilere muhalif olacaksın.
"Cumhurbaşkanı seçilmeniz durumunda yönümüz Rusya ve Avrasya mı olacak, yoksa NATO ve Batı mı olacak" sorusuna hiç tereddütsüz, "kesinlikle Batı olacak" diyorsun.
Hadi öyle olsun.
Fakat...
Hiç değilse, "Sen bana parasıyla silah satmazken, benim askerimi katleden terörörgütlerine binlerce TIR silah yardımı nasıl yaparsın?" şeklinde bir itiraz cümlen olsun.
Var da biz mi duymadık yoksa?
E hadi o zaman, mesela, Rusya'yla yaptığımız S-400 füze savunma sistemi anlaşması hakkında düşünceni söyle de bilelim.
Türkiye bu konuda her gün sıkıştırılıyor hiç ağzını açmıyorsun.
Neden?
Kimleri üzmek istemiyor, kimlere ihtimam gösteriyorsun?
"Yönümüz kesinlikle Batı olacak" demekle bütün bunlara cevap vermiş oldun da biz mi içimize sindiremiyor, Türkiye'nin ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayına bunu yakıştıramıyoruz?
Şayet yönün böyleyse...
15 Temmuz işgal girişimi hakkında Fetullah'la aynı ağzı kullanan genel başkanın gibi "tiyatro" demeye de devam edebilirsin.
Lakin...
Müstevlilere vekaleten "muhaliflik" yapmakla, Erdoğan'ın yaptığı hizmetleri vaat etmekten (zaten ücretsiz olan devlet hastanelerinden ücret alınmayacağını söylediğin gibi) öte sadra şifa sözün olmaz.
Bak, emekli amiral Soner Polat da "muhalif" ama her şeyden evvel yeryüzünün müstekbirlerine karşı.
Uzat kulağını da dinle, emekli amiralimiz ne diyor: "Dünyadaki bütün organize terörist faaliyetlerin hamisi olan iki katil devlet, ABD ve İsrail, sadece günahsız ve silahsız Filistinlilere değil, bütün insanlığa ateş açtı (...) İslam dünyası mışıl mışıl uyurken, soysuz Batı dünyası insan hakları ve demokrasi masalları anlatırken, Çin ve Rusya her zaman olduğu gibi masa altına saklanırken, insanlık değerlerini savunma onur ve sorumluluğunu, bıyıkları bile terlemeyen Filistinli genç aslanlar üstlendi. / Koca koca liderler yüksek siyaset (!) içeren çene yarışlarında oldukça yüksek bir performans sergilerken, onlar insanlığın yüz karası olan itlere göğüslerini siper ederek ya şahadet mertebesine yükseldi ya da gazi olma onuruna erişti. Kendileri düştü ama insanlık bayrağını yere düşürmedi!(...) Hiç kuşkusuz Filistin konusunda alnı açık, başı dik tek ülke Türkiye'dir! İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) dönem başkanlığını yapan Türkiye, bu topluluğu çatlak yaratmadan ABD ve İsrail'e karşı bir mevzide tutmayı başardı. Büyük bir diplomasi zaferi kazanarak, ABD'yi Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde tek kelime ile rezil etti..."
Budur işte!
"Muhalif "olmak "inkârcı" olmak demek değildir.
Tamam, "muhalif" ol, hem de kıyasıya, ama "karikatür" olma.
Şunu unutma:
Siyonist Haçlı network'un şeytanlaştırmaya çalıştığı lidere karşı FETÖ'cüleri ve "bölücü terör örgütünü" sevindirecek şekilde "muhalefet" yaparsan, gerçekte yaptığın "muhaliflik" değil, müstevlilerle işbirliğidir.
Nokta.

Sabah
19 Mayıs 2018


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • MURTAZA

    20 Mayıs 2018 01:55
    3 0
    İçim soğudu Salih Bey!Allah kalemine kuvvet bedenine sıhhat versin.Kalemini milletin yüreğine batırıp yazmışsınız vesselam...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;