GÜNCEL

Salih Tuna : ABD’den manidar açıklamalar veya ‘Nizama Adanmış Ruhlar’

Tarih
02 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Salih Tuna
Ortaköy saldırısının hemen ardından NATO'nun patronu ABD'nin verdiği “tepki” gayet manidardı.


İlk açıklama Başkan Obama'dan geldi: Türkiye'nin gerek duyabileceği yardımlar konusunda “direktifler” verdiğini açıkladı.

İlginçti…

Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) 15 Temmuz'da tanklarla ve savaş uçaklarıyla onca insanımızı katledip Meclis'imizi bombaladığında bile “direktifler” vermemişti.

O vakit zevahiri kurtarmak cinsinden de olsa “kınama” mesajı vermesi için bir hayli beklemek gerekti.

Halbuki Ortaköy katliamından sonra hiç beklemek zorunda kalmadığımız şekilde açıklamalar peş peşe geldi.

İkinci açıklamayı, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner yaptı. “NATO müttefikimiz Türkiye'yle teröre karşı dayanışma halindeyiz…” dedi.

Ne güzel değil mi?

Stratejik müttefikimiz” ABD koskoca NATO'yla birlikte yanımızda. İlelebet sırtımız yere gelmez artık.

Dahası, kralı bize yan bakamaz, terör dediğiniz nedir ki.

Aslında bir süre önce gerçekleşen (polislerimizin katledildiği) Dolmabahçe saldırısında da NATO'nun yanımızda olduğu adeta gözümüze sokulmuştu ama görememiştik.

Zira kullanılan patlayıcının ancak NATO'nun cephane envanterinde olacağını uzmanlar belirtmişti.

Demek ki…

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'ın “NATO müttefikimiz Türkiye'yle teröre karşı dayanışma halindeyiz…” sözünü kulağımıza küpe yapmamız lazım.

Mesela, Rusya'yla musyayla öyle kıyıda köşede ittifaklar kurmamalı, ABD'ye rağmen Suriye'de “barışın garantörü” olmamalıyız.

Doğrusunu isterseniz, ne yapmamız gerektiği El Bab'ta da açıkça göstermişlerdi.

DAEŞ diye diye yedi düvelle Suriye'ye çökmüşlerdi ama Türkiye el Bab'ta DAEŞ'e karşı savaşırken gram katkı sunmamışlardı.

Katkı şöyle dursun, Rakka operasyonunu “ötelemekle” DAEŞ'in el Bab'a kuvvet kaydırmasına neden olmuşlardı.

Yani…

ABD ve patronu olduğu NATO bizimle “dayanışma halinde” olduğunu hep göstermeye çalışmıştı.

Sadece tarz biraz değişikti.

Lakin 91'de Irak'a “demokrasi götürme tarzlarını” aklımıza düşürseydik, söz konusu “değişikliği” kavramakta hiç güçlük çekmezdik.

PKK'nın Suriye'deki koluna (PYD) “kara kuvvetlerimiz” diyerek gündüz gözüyle silah yardımı yapmalarından her şeyi anlamalıydık.

Hadi ondan bir şey anlayamadık…

Hrant Dink'in katillerine yardım ve yataklık yapmalarından, FETÖ'nün (bir başka ifadeyle Süper NATO) Pensilvanya'daki sakinini hâlâ barındırmalarından, 15 Temmuz saldırısına “bilgisayar oyunu sanmıştık” demelerinden anlamalıydık.

Hülasa…

Obama Amerika'sının bilumum taşeron terör örgütleriyle ne yapmaya çalıştığını tee baştan itibaren görmeliydik.

Bizim göremediğimizi…

Nizama Adanmış Ruhlar” bidayetinden itibaren görmüştü. (Mezkur ifade, FETÖ'cü Samanyolu TV'de vaktiyle yayımlanan ve Karlov cinayetini çağrıştıran bir sahnesiyle gündeme gelen dizinin adıdır. Siz “nizam” yerine “global” veya “küresel” de diyebilirsiniz.)

Görmek ne kelime!

Vekalet savaşı mesabesindeki mahut terör saldırılarında onların görevi zaten buydu.

Bu “nizama adanmış ruhlardan” biri (dedesi Hindistan'ı, babası da Pakistan'ı parçalayanlarından biri) Ortaköy saldırısı üzerine, “PKK'nın PYD kolu bizim de 'kara kuvvetlerimiz' olsaydı bu saldırı olmazdı” demeye getirdi.

Nizama adanmış ruhlardan” bir şebek oğlu şebek de Dolmabahçe kat- liamı ardından söylediğini Ortaköy katliamının ardından da yineledi.

İster DAEŞ ister PKK ister DHKP- C ister FETÖ olsun, yeter ki terör olsun cibilliyetindeki eşhas da, “istifa” çağrıları yaparak güvensizliğe ve kaosa yatırım yapmakta hiç gecikmedi.

Pakraduni suratlı biri de Diyanet'i hedef gösterdi. Maksat malum fay hattını harekete geçirmekti.

Zaten “ham yobaz ve kaba softa” da bu “nizama adanmış ruhlara” sörf yapacağı sosyolojik atmosferi oluşturmakta oldukça mahirdi.

Diyeceksiniz ki, ne olursa olsun, bu denli pespaye bir oyunu kim yer.

İyi de, şimdi pespayelik moda.

Baksanıza, koskoca Amerika'dan son zamanlarda sadece ve sadece Kuzey Kore kıvamında açıklamalar geliyor.

Yenişafak
2 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    04 Ocak 2017 16:23
    0 0
    aman dikkat. silivri ise malum. artık oranın guvenliğine emanet. önlar da bir işgalde ne yapacaklarını biliyrdur. bir grup işgalle uğraşırken, asıl gurup silivriyi böşaltma derdinde ölacaktır.bakın. nato ve digerleri ikide bir istanbul diyör.tayyip beyi bir putin taziye tlf etti. meksika da başbakana.. digerleri hep turkiye halkı ya da terör dediler.. aman dikkat. dertleri tayyip bey zaten.
  • hursit dilaver

    04 Ocak 2017 16:22
    0 0
    ıstanbulda halkı silahlandırın. bunlar ikide bir istanbul vurgusu yapıyörlar. mukavemet teşkilatları kurun. bahanelkeri de rusyayla aramızın duzelmesi sayılır. işgal ederlerse istanbulu ruslara karsı körumak için geldik derler. AYNEN KIRIMI GİTMİŞ UKRAYNA LURUZ BAKIN. bir de içimizdeki hainlerin listesi yapılıp ilk işgal öncesi hemen itlaf edilsin ki, bir de onlarla uğraşmıyalım.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;