DÜNYA

Safvan Allahverdi : FOX NEWS'IN DARBECI ALBAYI

Tarih
07 Kasım 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Safvan Allahverdi
Ralph Peters..  Pensilvanya doğumlu, Almanya’da Amerikan askeri istihbarat servisinde 10 yıl, sonra sovyetlerde dış istihbarat şefi olarak çalışmış Amerikan donanmasından emekli albay. NewYork Today, USA Today, The Wall Street Journal, The Washington Post, Newsweek, The Weekly Standard, The Washington Monthly gibi ulusal gazetelerde yazı yazmış ve coğu yazısında islam düşmanlığını açıktan belirtmekte sakınca görmemiş bi kişi. Şuan FoxNews’da Strateji uzmanı olarak kimsenin karışamadığı bir adam olarak görev yapmakta. Öyle ki canlı yayında, kendi ülke başkanı Obama’ya “müslüman teröristleri yok etmek için neyi bekliyorsun seni ödlek puşt” diyebilen bir adam. 1997 de yazmış olduğu Sabit Fikir ayrılığı adlı yazısında aynen şunları yazmıştır. “Dünya üzerinde, özellikle orta doğuda hic bir zaman barış olmayacak. Herzaman global bir kavga ve anlaşmazsızlıklar baş göstericek. Şiddet, savaş ve çatışmalar herzaman başı çekicek fakat kültürel ve ekonomik mücadeleler geleceğin kaderini belirleyecek. Amerikan donanması da ekonomimiz ve kültürümüzü tehtid eden etkenlere karşı mücadele vericek, dünyayı güvende tutacaktır. Bu amaç için kaç insanın öleceğinin pek bir önemi yok. 

Gerçekten de Ralph Peters’in dediği gibi 2000 ‘li yıllardan itibaren Amerikan hükümet ve askeriyesinde dünyaya huzur, barış ve güven getirme aşkı baş göstermiş, önceden belirledikleri ve tehtid olduğunu düşündükleri tüm ülkelere girmişlerdi. Tıpkı 97 de belirttiği gibi ne kadar insanın öleceğinin hiç bir önemi yoktu. Afganistan, Irak başta olmak üzere girilen tüm ülkeler müslüman ülkeleriydi ve Bay Ralp bu ülkelerin işgalinin en sıkı savunucularındandı. Arada bir kendi ülke medyasında bu işgallere karşı karşı çıkan cılız seslere; “biz huzurlu olmak istiyorsak, bu lanet islamcı teröristleri huzursuz etmek zorundayız” diyerek ateş püskürüyordu.  Bunun yanında 2006 da yazmış olduğu bir yazıda, Irak’ın bir fiil işgalinin beklediği neticeyi vermediğini, yıkılmış bir Irak’ın işlerine yaramayacağını, Irak’a devletten önce, kendilerine uygun askeri kademenin oluşturulması gerektiğini, böylelikle siyasi kanada kim gelirse gelsin işler rayından çıktığı an askeri darbe ile tekrar hizaya getirebileceklerini söylüyordu. Daha bunun gibi bir çok sansasyonel ifade ve yazıların sahibi olan Ralp Peters birileri tarafından daima kollanıyor, tıpkı askeriyede olduğu gibi, sivil hayatında da sürekli Beyaz Saray ve özeliklikle Pentagonun en has misafiri oluyordu.
Iyide bizimle alakası ne diyenler olucaktır, zira bizimle alakası yoksa çok dikkatimizi çekmez bu tarz kişiler. Hemen açıklayayım, evet bizimle alakası var hemde direkmen. Bu adam 15 Temmuz darbesi esnasında Fox News kanalından canlı yayında “Bu darbe Türkiye’nin islamlaşma ve islam birliği tehlikesine karşı olan son umuttur. Dikkatli olalım, kulağa garip geliceğini biliyorum ama burada kötü ve demokrasi düşmanı olanlar darbeyi gerçekleştirenler değil, asıl hükümet ve hükümete destek veren bireylerdir. Başkan Erdoğan laik rejimi yerle bir etmiş, karşısında ki tüm partileri kapatmış, tum siyasi figürleri yok etmis bir batı ve demokrasi düşmanıdır. Şuan darbeyi gerçekleştirenler sadece ülkelerini inanılmaz bir çöküşten kurtarmaya çalışıyorlar. Oyüzden umarım bu darbe başarılı olur. Tanrı tüm darbe yandaşlarını korusun. Çünkü o ülkede kalmış tek iyi insanlar.
Evet.. Tüm İslam ülkelerinin yok edilmesi gibi vahşice bir düşünceyi savunan, batının refahını müslüman teröristlerin yok edilmesine bağlayan, Obama’ya islamcı teröristleri yok etmediği için ödlek puşt diyecek kadar nefret kusan bu adam, Darbe gecesi güya Türkiye’yi savunuyor, Türkiye’nin iyiliği adına bunların olması gerektiğini söylüyor, darbeyi destekleyenlerden bir kaç kişiyi tanıdığını iyi insanlar olduğunu belirtiyordu.
Bununla bitmiyordu tabi Bay Ralp ile tanışıklığımız. 2006 da haber kanallarımızada düşmüş olan bir harita vardı hatırladınız mı? Tam da aynı yıl, Amerika Eski sözcüsü Condoleezza Rice’ın Tel Aviv’de bir ziyarette Israil’in güvenliği için yeni bir Orta Doğuya ihtiyac var dediği o  “Yeni Orta Doğu’nun haritası hani. Ardahan’dan başlıyarak Diyarbakır’ı başkent yapıp, aşağı doğru Hakkari, Irak, Musul, Kerkük ve Suriye’den parça alarak verdikleri Kürdistan’lı harita. Türkiye, Irak ve Suriye’nin parçalara bölündüğü harita. İsrail’in akıl sınırlarını zorladığı kadar büyütüldüğü harita. Heh işte bu harita kim tarafından çizildi dersiniz? Doğru. Bizim Türkiye dostu Bay Ralph Peters tarafından. İşte bu harita Pentagon Orta Doğu masasının duvarında asılı ve 2006 dan beri Nato Savunma dairesi ve Amerikan Uluslarası savaş akademisi tarafından kullanılmakta.
Durun bir dakika, bitmedi. Bu Ralp efendi aynı zamanda 12 Eylül 80 darbesinden hemen sonra Ankara’ya Amerikan Büyükelçisi olarak atanan ve 8 yıl Türkiye’de görev yapıp Türkiye’yi Amerika’ya bağımlı hale getirenlerin başında gelen Avusturya Viyana doğumlu Robert Strausz-Hupé’un en iyi öğrencisi, Orta doğunun parçalanması gerektiğinin en büyük savunucularından çuvalcı paşa olarak bildiğimiz David Petraeus’un en yakın dostlarındandır. 1980 darbe öncesinde Türkiye’de olduğunu ve ülkenin fakirliğinden dışarda bir bardak kahve alınamadığını, sokaklarda yürümek zorunda kaldığını çünkü taksilerin benzini olmadığını anlatan Ralph, 15 temmuz darbesini övdüğü gibi 12 Eylül darbesininde kesinlik gerekli olduğunu savunan adamdır.
Sevgili dostlar. Herşey açık ve net.  Amaçları bir, hedefleri bir. Dışarıdan Ralph Peters, David Petraeus, içeriden Fuat ve Hüseyin Avni paşa olarak asırlardır saldırıyorlar. Bizi içimizde ki hainler ile bölmeye, çizdikleri haritalar ile parçalamaya uğraşıyorlar. Isis’ı bir yandan, Pkk’sı bir yandan, Fetösü bir yandan, Hdp’lisi bir yandan boş durmuyorlar. Ama karşılarında pantolonu düsen Ibadi, ayaklar altina alınmış bir Irak yok. Buna kızıyorlar. Ne diyordu Fuat Paşa? En güçlü devlet Osmanlıdır zira siz dıştan biz içten uğraşmamıza rağmen bir türlü yıkamadık.
Sahi merak ediyorum kimlerdi bu Bay Ralph’ın tanıdığı bir kaç iyi kişi?

Seslimakale.com
7 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Adem

    06 Haziran 2018 17:11
    0 0
    İnce'nin amerikalı dostu buymuş demekki
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;