GÜNCEL

Nedim Şener : Batuhan’ın motosikleti

Tarih
13 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Dün darbe davalarının en önemlilerinden biri sonuçlandı; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası. Türkiye’de 59 ilde toplam 289 fiili darbe davasından 145’i ilk derece mahkemelerinde tamamlandı. 144 dava ise devam ediyor.

Şehitler Köprüsü davası diğerleri gibi çok önemli aynı zamanda sembolik. 15 Temmuz gecesi ilk akla geldiğinde hatırlanan fotoğraf köprü trafiğinin darbeciler tarafından kesilmesidir.

Darbeye “tiyatro” ya da “kontrollü darbe” diyen birçokları ise yine bu görüntüye atıf yaparak “O saatte köprü kapatılarak darbe mi olur?” diyerek, ortaya çıkan tüm gerçeklere, belge ve bilgiye karşın hala iki yıl önceki sığ ve cahilce bir soruyla söze başlarlar.

Oysa Köprü o gece Erol Olçok ve 16 yaşındaki Abdullah, 21 yaşındaki Batuhan Ergin gibi 34 insanımızın şehit olduğu yerdir. Batuhan arkasında öyle bir mesaj bırakıp gitti ki, o gece eminim darbeye seyirci kalan herkesi utandırıyordur.

Kısa süre önce askerden gelen Batuhan Ergin, 15 Temmuz 2016 günü çok istediği motosiklete kavuşur. Babası Ahmet Ergin ona söz verdiği ikinci el motosiklet yerine sürpriz yapıp sıfır kilometre beyaz bir motosiklet almıştır. 15 Temmuz günü plaka işlemlerini yapar saat 18.00 gibi plakayı takar. Batuhan sevinç içinde motosiklete atlar arkadaşlarıyla gezmeye gider. FETÖ’cüler köprüyü kapattıklarında Batuhan Ergin arkadaşlarıyla Sarıyer civarındadır. Telefon üzerine Ortaköy'e döner.

Sokaklarda birçokları marketlerden erzak almaya çalışırken Batuhan Ergin, çok sevdiği ve toplam 5-6 saat bindiği motosikleti bir arkadaşının evinin önünde bırakır köprüye çıkar.

 

Kalbinden tek kurşunla

“Asker kışlaya” sloganları ata ata köprüyü yürüyerek geçer. Kalabalıklarla birlikte darbecilere karşı direnenlerin arasında yerini alır. Sosyal medya hesabından, “Eve erzak almaya değil, devlete sahip çıkmaya geldik” diye mesaj atar. Grubun önündedir, darbeciler nişan alır ve Batuhan’ı tek kurşunla kalbinden vurarak şehit ederler. O yaşı küçük ama yüreği çok büyük olan Batuhan'ı susturacaklarını, darbeyi gerçekleştireceklerini zanneden FETÖ'cüler yanılır.

Köprü'deki 34 kişi ile birlikte toplam 250 şehit, binlerce gazi, milyonlarca yurttaş tarihte eşine rastlanmayacak bir onur mücadelesiyle darbeyi bastırır.

Dün Köprü davasında beklenen karar çıktı. 133’ü tutuklu, 143 asker hakkında açılan davada Mahkeme heyeti, “Anayasayı ihlal” suçundan 72 sanığı ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.


yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;