SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : İnce ve FETÖ’nün Yalova’daki üssü

Tarih
19 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

Kürsüye her çıktığında “Hak, hukuk, adalet” değerleri üzerinden oy toplamaya çalışan bir isim Muharrem İnce... Elbette bu üç talep de haklı ve vazgeçilmez! İtirazım, bunları ağzından düşürmeyen kişinin bu konulardaki siciline!

11 Haziran 2018 günkü AKŞAM Gazetesi’nde “Öğretmenlere böyle kıymış!” diye bir manşet yaptık. Konu Muharrem İnce’nin ders-

hane patronluğu yaptığı dönemde sigortasız öğretmen çalıştırması, hatta bu yüzden mahkemeden ceza almasıydı.

Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı TV programında “Biz 2 ay önce manşet yapmıştık” denilse de Türkiye bu rezaleti AKŞAM’ın manşetiyle öğrendi.

Açıkçası muhabir arkadaşlarımız bir süredir Yalova’da konuyu araştırıyordu. Tabii bu çalışma sırasında sadece dershane konusu değil, İnce’nin kentteki ilişkilerine dair bilgiler de haber ağımıza takıldı!

Şöyle ki; 17/25 Aralık ihaneti sonrası CHP ve HDP’yi destekleme kararı alan FETÖ, 2014 yerel seçiminde Yalova’da Muharrem İnce’yle temasa geçti. İnce, 15 Temmuz sonrası firar eden örgütün Yalova İmamı Tayfun Tuna ile Safran Yolu’nda bulunan Mina Erkek Öğrenci Yurdu’nda defalarca bir araya geldi. Bu görüşmelere örgütün kentteki önemli isimlerinden olan ve yurtta müdür olarak görev yapan Aydın Kahveci de katıldı.

Toplantıların gündemi yerel seçimdeki ittifak ve izlenecek stratejiydi. En yakınındakilerin aktardığına göre İnce bu temaslardan çok etkilendi, hatta “Ne güzel işler yapmışlar” bile demeye başladı.

O seçim çalışmalarında köylere giden FETÖ üyelerine İnce’nin oluruyla hep bir CHP’li eşlik etti.

Sonuçlar açıklandığında ise sandıklardan CHP-FETÖ ittifakı çıktı...

Şimdi Honduras’a kaçtığı tespit edilen FETÖ imamı Tayfun Tuna, o gün “yan yana” seçim çalışması yürüttüğü Muharrem İnce’ye bugün attığı Twitter mesajlarıyla destek veriyor!

Belki de İnce bu yüzden mitinglerinde ne FETÖ’den ne de terörle mücadeleden bahsediyor!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;