SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : HDP’ye kiralanan CHP’liler

Tarih
30 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

AKŞAM Gazetesi’ni ve bu köşeyi takip edenler hakkını verecektir, bir yıl önce Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet’ söylemiyle Ankara’dan adımını attığı gün bunun HDP-CHP yakınlaşması için kurgulandığını sayfalarımıza taşımıştık.

Tuncay Özkan’ın hem o yürüyüşteki misyonu, hem de anahtar listede olmadığı halde PM’ye girip, Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturmasını bu sürecin gereği olarak açıklamıştık.

Her ne kadar resmi olarak ittifaka alınmasa da HDP’nin seçim ittifakının ‘esas oğlan’ı olduğunu da yazmıştık.

Dediğimiz oldu, ilerleyen satırlarda bu ittifakın rakamsal karşılıklarını da yazacağım. Ama önce şu tespitte bulunmak istiyorum.

Atatürk maskeli CHP yönetimi adeta süreci ilmik ilmik dokuyarak, kendisini “Atatürkçü, bağımsızlıkçı, ulusal bütünlükten yana” hisseden parti tabanını efsunlamış ve HDP’ye yönlendirmiştir.

Bugüne kadar AK Parti’ye oy veren milyonları “Göbeğini kaşıyan adam”, “Bidon kafalı” diye eleştiren, ‘koca koca adamlar’ bu geniş kitlelerin hipnoz edilmesine, bir mal gibi HDP’ye kiralanmasına yardım etmiştir.

Tıpkı İP’e kiralık verilen 13 CHP’li gibi... Bugünden itibaren, HDP’yi Meclis’e taşımanın vebali boyunlarında asılıdır!

Gelelim o rakamlara;

Bakın...

HDP balonunun şişirildiği 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP, CHP’nin İstanbul’daki kalelerinde şu oyları almış; Şişli: %16.08, Kadıköy: % 10.31, Sarıyer: % 8,97 ve Beşiktaş: %13,21

24 Haziran’da ise tablo şu; Şişli: 18.2, Kadıköy: % 13,5, Sarıyer: 10.3 ve Beşiktaş: 16,5

CHP’nin kalesi gösterilen İzmir’de de tablo farklı değil;

HDP geneldeki oyunu % 10.3’ten, %11.5’e çıkarmış.

CHP’nin en yüksek oyu aldığı Karşıyaka’da 7 Haziran’da 7.88 oy alan HDP, bu oranı 24 Haziran’da 10.3’e yükseltmiş.

CHP’nin birinci çıktığı; Aydın, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ gibi batı illerinde HDP oylarını gözle görülür şekilde artırmış. Bırakın CHP’nin kalelerini, HDP’nin hiçbir iddiasının olmadığı Karadeniz, Orta Anadolu şehirlerinde bile HDP’nin oyları artmış.

Yani sadece Cihangirli, Nişantaşılı, ya da Karşıyaka sahilinde ‘Şerefine Tayyip’ diye tempo tutan CHP’lileri değil, Karadenizli CHP’liyi bile hipnozlayıp, HDP’ye yönlendirmişler!

Bu tabloyu, aylar öncesinde yazdığımızda bizi önyargıyla eleştiren gerçek CHP’lilerin dikkatine sunuyorum.

Şimdi huzurlu musunuz?

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    30 Haziran 2018 15:02
    0 0
    seçimin en güzeli ki bizim şaşkın medya atladı nedense. çok vefalıdırlar.vefaları yüzünden hepsi muharreme ağıt yakmadalar. SEÇİM GECESİ SABAHINDA PARTİDE BEKLEYEN CHPLİ TAYFA , MORALSİZLİK YAŞARKEN BİR DE SABAH EZANI OKUNMAZ MI. HEPSİ BİRDEN, NE EZANI BU SAATTE, DARBE Mİ YAPIYORLAR DİYE BİR HAREKETLENDİLER Kİ. CAMİ BASACAKLARDI. nerde bizim medya da bu haber..yok işte. biz böyleyiz. ne edelim ki.i
  • hursit dilaver

    30 Haziran 2018 14:57
    0 0
    vay vay. ya benim şikayetlerim ya da artık murat çiçegin yeter bre.. demesi mi bilemem. muratın 24deki programı çok kaliteli oldu be.neydi arkadaşının ikide bir lafını bölmesi.neyse düzeldi sanki yatıştırıcı mı içtiler ne. olan bana oldu bihterimi bile seyrettirmediler.benzeri de akit tv konuşmacıları arasında da oluyor. şimdilik ona el atamadık. sevgili akitçiler de gevşetici almalılar.neyse hepsi şimdi tatile çıkacaklar. hakettiler yani.
  • hursit dilaver

    30 Haziran 2018 14:45
    0 0
    bizim mahallenin KK sevgisi niye. illa da istifa etsin muharrem gelsin hecesindeler.KK.NIN NEYİ BATTI SİZE BE. BAŞINIZ İŞ Mİ ALACAKSINIZ. YILLARCA ECEVİTİN KARAOĞLANINDAN ÇEKTİNİZ ŞİMDİ DE SARIOĞLANDAN MI ÇEKMEK MERAKINIZ VAR. BEN 60LI YILLARI BİLİRİM.ecevitten ne çektiğimiz de. hele 77 akşamı 216 mebusla balkon başbakanlığını falan. ve o akşam güniz sokaktaki rezaletleri.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;