SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : FETÖ’cü olmayan subay nasıl yok edilir?

Tarih
02 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

15 Temmuz’da işgal girişimine kalkışan ihanet şebekesi Fetullahçı Terör Örgütü 2006 yılından beri bunun alt yapısını hazırlıyordu. Terör örgütü kendi adamlarına yer açmak için askerleri kanun, hukuk dinlemeden bin bir kumpasla tasfiye etti. İzmir’de süren casusluk davasının fezlekesine göz attım. Aslında 10 yılda FETÖ’nün neler yaptığının çok kısa bir özeti gibi. Bakın bunlardan olmayan bir subay hangi yöntemler kullanılarak tasfiye edilmiş:

? Hayatı boyunca suça karışmamış kişilerin adi suçlara karışmış bir kısım kişilerle birlikteymiş gibi sahte raporlar düzenlenerek haklarında önleme dinlemeleri alınmış.

? Şüpheli şahısların ikamet illeri farklı olmasına ve bunun da MERNIS kayıtlarında net olarak görülmesine rağmen kimi zaman gerçekte olmayan adresler kullanalar sahte tutanaklar tanzim edilmiş.

? Dinlemeye alınan kişilerin mesleklerin belli olmasına veya kolaylıkla tespit edilebilmesine rağmen esnaf, memur, işçi vs. şekilde sahte tutanak tutulmuş.

? Yapılan önleme dinlemeleri sırasında örgütle bağlantısı olmadığı tespit edilen kişiler 'örgüt lideriymiş' gibi lanse edilmeye devam edilmiş.

? Kişilerin telefon bilgileri bilinmesine rağmen, telefonun IMEI numarası ve sahte isimlerle dinleme yapılmış.

? 12 aylık dinleme süresi dolanlar için IMEI üzerinden yeni kararlar alınıp, sürenin aşılması sağlanmış.

? Önleyici dinlemeden, adli dinlemeye geçiş sürecinde oluşturulan bilgi notları, soruşturma sırasında ele geçen dijital verilerdeki bilgilerle eşleştirilmiş.

? Önleme dinlemesi yapılan soruşturma şüphelisi ile isthibarat görevlileriyle irtibatlı çakma hat ve ikinci el telefonlardan tuzaklamak amacıyla irtibat kurulmuş.

? Önleme dinlemeleri ve diğer faaliyetler esnasında gerçekleştirilen usulsüzlüklerin tespit edilmemesi için İstihbarat Daire Başkanlığında bulunan log kayıtlarının silinmiş.

Akşam
2 Ağustos 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;