EKONOMİ

Murat Kelkitlioğlu : Ekonomik savaşta sert kayaya çarptılar

Tarih
17 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu

FETÖ’nün firari militanlarından Emre Uslu, ABD’nin ekonomik saldırısı sonrası bir video yayımlayıp, o mankurt beyniyle akıl vermiş...

Diyor ki; Berat Albayrak’ı ekonominin başından alıp, Ali Babacan ve ekibini getirin... Avrasyacı generalleri gönderin, yerine NATO’cu komutanları görevlendirin!

Aslında ciddiye alınacak bir karakter değil ama saldırının hedefini göstermesi açısından ibretlik olduğu için alıntıladım...

Generallerle ilgili kısmı bambaşka bir yazının konusu... Kumpas davalarının gerekçesini ve FETÖ’nün kimin adına taşeronluk yaptığını ifşa ediyor. Ama bugün gündemimiz doğrudan ekonomi olduğu için Bakan Albayrak’ın hedef haline getirilmesi üzerinde durmakta fayda var.

Hatırlayacaksınız ilk kur saldırısı kabinenin açıklandığı gün yaşanmıştı. Belli ki ekonomi yönetimi konusunda birilerinin beklentisi karşılanmamıştı. Zaten ‘damat’ algısı üzerinden malum çevrelerde estirilmek istenen bir de suni rüzgar vardı. Lakin Enerji Bakanlığı’nda rüştünü ispat eden Bakan Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı unvanıyla bu suni rüzgarları kısa sürede tersine çevirmeyi başardı.

Gözlemim şudur ki;

1- Bakan Albayrak, beklenen sakinlikte, iletişim metotlarını iyi kullanan, alanına hakim bir isim.

2- Göreve geldikten sonra sektör temsilcileriyle yaptığı toplantılar, onun ortak akıl yaratma konusunda açık bir yönü olduğunu gösteriyor.

3- Aynı toplantılardan birinde Güler Sabancı’nın, “Enerji Bakanlığı’ndan tanırız, söylediğini yapan bir kişidir, söylenenlerin harfiyen yapılacağına inancımız tamdır” sözleri, paydaşlar üzerinde ciddi bir güven duygusu yarattığını kanıtlıyor.

4- Ekonomik saldırının başladığı andan itibaren zamanında yaptığı müdahaleler sorumluluktan kaçmayacağının ve dümenin emin ellerde olduğunun göstergesi.

Üstelik ekonomide eksi dönemin çok sesliliğinden kurtulunmuş olması en büyük avantajı!

O yüzdendir ki, tek sesliliği temsil eden, kısa süredeki performansıyla yetkin bir isim olduğunu gösteren ve en önemlisi birtakım lobilerin adamı olmadığı bilinen Berat Albayrak bugün hedef.

Ve bu saldırıyı dillendirmek yine FETÖ’cü hainlere ihale edilmiş!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;