GÜNCEL

Melih Aşık : Nereden biliyor?

Tarih
18 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Aşık

“Güney Afrika ve İzlanda modellerinden ilham alınacak olan yeni anayasa Meclis’e aralık ayında gelecek... Atatürk yeni anayasada sadece ‘kurucu’ sıfatıyla yer alacak. Atatürk ideolojisine atıfta bulunan maddeler çıkarılacak.
Yukarıdaki açıklamayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum birkaç gün önce bir televizyon kanalında yaptı. Ve tabii herkesin ilk sorusu, “Meclis’in yetkisinde olan bir konuda bir danışman nasıl oluyor da Meclis adına bu kadar kesin ifadeler kullanabiliyor?” oldu. Soruyu CHP Anayasa Komisyonu üyesi Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’ya yönelttik. Dediği;
- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Anayasa’nın ve hukukun işlediği ülkelerde yetkisiz bir kişidir. Bizde böyle açıklamalar yapabiliyorsa bu... Ülkemizde yasama ve yürütmenin sembolik hale geldiğini... Yetkilerini gönüllü ya da gönülsüz Cumhurbaşkanı’na devrettiklerini... Tek işlevlerinin orası tarafından kendilerine tebliğ edilen kararları icraya koymaktan ibaret olduğunu... Bu çerçevede yeni anayasa çalışmalarının Saray’da oluşturulan ekipçe yürütüldüğünü gösteriyor.
- Başka ne gösteriyor?
- Konu Meclis’e geldiğinde AKP’li milletvekillerinin bu Başdanışman aracılığıyla tebliğ edilen talimata uygun davranacaklarını gösteriyor.
- CHP’ye  gelirsek?
- Tutumumuzda hiçbir değişiklik yok. Başkanlık sistemi ve Atatürk’ü Anayasa’dan çıkarma önerilerini tartışmayız bile. 
Milliyet
17 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;