SİYASET

Melih ALTINOK : Muharrem Bey PKK’ya terörist denilmesine niçin kızıyor?

Tarih
07 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
Yalova vekili Muharrem İnce, "Hayır diyenlere terörist diyen terbiyesizdir" demiş.

Bugüne kadar "hayır diyen teröristtir" diyene rastlamadık.
Doğru, 'Evet'çiler sık sık PKK'nın referandumda "hayır" dediğini hatırlatıyorlar.
Ama sadece onlar değil ki. Bizzat, Hayır cephesini CHP ile birlikte paylaşan, Almanya'larda beraber etkinliklere katıldıkları HDP'liler de bunu teyit ediyorlar.
"Hevaller," her gün, Kandil'den yayınlanan "Erdoğan ve Bahçeli PKK'yı bitirmek için el sıkıştı. İşte bu yüzden hayır demek gerek" diyen rütbeli teröristlerin videolarını göğüslerini gere gere paylaşıyorlar.
Şimdi bu durumda evet'çilerin bu pası gole çevirmesi suç mu?
Eğer PKK referandumda "evet" diyeceğini açıklasaydı kendisi ve partisi CHP "Teröristler evet diyor" demezler miydi?
Yoksa memleketi Diyarbekir'den aday olmayı göze alamayıp İstanbul kontenjanından CHP vekili olan, nam-ı diğer HDP temsilcisi Genel Başkan Yardımcıları kızar diye suskun mukalırlardı?
PKK'dan, FETÖ'ye kadar, bu yapıların mücavir alan sınırları içindeki etkinliklerini atlamayan Mahmut Tanal'dan eylem yeriz diye korkarlar mıydı?
O halde Muharrem Bey kime kızıyor?
Yalan mı?
Hayır diyen PKK, terörist değil mi?
Muharrem Bey yine kızacak ama referandumda hayır kararını açıklayan FETÖ de teröristtir bu arada.
Ve asıl, Hayır deseler de FETÖ'ye, PKK'ya terörist demeyen terbiyesizdir.
Katılıyor musunuz Sayın İnce?

***

Aslında CHP de haklı

Evet, aklı başında hiçbir siyasi Hayır oyu verecek olan CHP'lilere ya da başka partilerden seçmene terörist diyemez. Nitekim demedi de.
Çünkü velinimeti seçmen olan siyasinin halka hakaret edenine aptal denir.
Ve bunun canlı kanıtı da halkı sürekli aşağıladığı için oy alamayan ve müebbet muhalefete mahkûm olmuş vekiller ve partileridir.
Dolayısıyla CHP'nin bu "hayır-PKK" tartışmasında yapması gereken kimsenin ağzından çıkmayan bir söz üzerinde savunmaya geçmek değil.
Yoksa yine kimseyi ikna edemezler, yurtsever, milliyetçi seçmen ne olursa olsun PKK ileaynı oyu vermeyi içine sindiremez. Ve CHP de 16 Nisan'da, Kemal Bey'in partinin başına gelmesinin yedinci yılında yedinci yenilgisini yaşar.
O halde tam aksi stratejiye geçmeli CHP. Bu tartışmada eleştiri oklarını, PKK'nın hayır dediği gerçeğini dile getiren siyasi rakiplerine değil, bizzat terör örgütüne yöneltmeli.
Yalan söylesinler demiyorum ama mesela, "Referandumda çıkacak her hayır oyunun, tıpkı Evetçi'lerin söylediği gibi Kandil'e bomba olarak geri döneceğini" açıklayabilirler.
Kabul ediyorum, elbette bu tavrın sandıkta riskleri de var. Çünkü CHP Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilir.
Zira CHP'nin referandum öncesi PKK'ya çakmaya başlaması, terör örgütlerinin sempatizanı olan seçmenin oyundan feragat etmesi anlamına gelir. HDP'den gelecek potansiyel "hayır" seçmeni de ürker.
Kaldı ki, hadi diyelim, OHAL'de teröristlerin tasfiye edilmesinden mağdur olanlardan oy alacaklarını söyleyen Kemal Bey'i de ikna ettiler. Ve bu taktikle CHP-PKK'nın Hayır'ından yakalarını sıyırdılar diyelim.
Daha sırada Hayır diyen FETÖ var. Hayır toplantılarını yasaklayıp Evet'çilere izin vereceğini açıklayan Almanya'nın, Hollanda'nın envai çeşit Türkiye düşmanının Hayır'ı var...
Var Allah var...
Hangi birinin Hayır'ını reddedecekler?
Reddede reddede elde kalacak bir avuç kemikleşmiş yurtsever CHP'linin oyuyla, Erdoğan'ın, Ak Parti'nin ve MHP'nin evet dediği referandumu nasıl kazanacaklar?
Tamam, Muharrem Bey pes. Haklısınız CHP fena sıkışmış, sizin de yapabileceğiniz bir şey yok.
Bildiğiniz gibi devam edin, ambulansın arkasına takılmış Genel Merkez taksisinde "eylenmeye."

Sabah
6 Mart 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Göktürkler 1

    10 Mart 2017 11:54
    0 0
    ince INCE yahu birakin bu gibi Tavukculari .hani bu tavuk besliyecekti ya .Allahim yarabim benim Emin OLUN O güzelim Tavuklara COK özülürdüm sahibi bu olursa Tavukcu ince bos Adam bossssssss
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;