SİYASET

Melih Altınok : Doğudan batıdan...

Tarih
13 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Aylardır ülkenin doğusunda PKK terörüyle uğraşan Türkiye, batıda da metropollerine sansasyonel saldırılar düzenleyen DAEŞ'le mücadele ediyor.
Örgüt son olarak dün İstanbul'da sahnedeydi ve tarihi Sultanahmet Meydanı'nda turistlere saldırdı. On ölü ve pek çok yaralımız var.
Peki DAEŞ'in amacı ne?
Bu sorunun cevabı düdüğü kimin çaldığında. Zira DAEŞ pazarlanan imajının aksine, dini ve dünya görüşü ne olursa olsun her devletin istediğini yaptırabildiği kullanışlı bir terör markası.
Türkiye ne zaman bölge ve dünya devlerinin çıkarlarına çomak soksa devreye giriyor. Suruç'ta kafasını kaldırıyor. Ankara'yı kana buluyor, Basika'da askerlerimize saldırıyor.
Bir Rusya için vuruyor, bir Esad için...
Şimdi de, Türkiye dış politikada başını bile kaldıramasın diye doğusunda üzerine salınan PKK ile uğraşırken, ekonomisine ve imajına yönelik bir eylemle İstanbul'da ortaya çıkıyor.
Evet, saldırı henüz gerçekleşmişken ve insan bedenleri daha yerdeyken Hürriyet'in apar topar sitesine koyduğu "Sultanahmet patlaması bölge turizmini de vurdu" haberinden anlaşıldığı üzere hedef öncelikli olarak ekonomi.
1100 akademisyenin Türkiye'yi dünyaya jurnallemesinin hemen ardına denk getirilen ve hayatını kaybedenlerin tümünün turist olduğu bu terör eylemiyle hem Türkiye'ye hem dünyaya mesajlar veriliyor.
Anlıyoruz ki, petrolün varil fiyatının hızla düşmesini savaş çıkartarak durdurmaya çalışan Rusya'nın dibe vuran ekonomisine "ortak" aranıyor.
Hızla bir mezhep kamplaşmasına doğru giden İran- Suudi Arabistan gerginliğinden Ortadoğu'da kimsenin yakasını kolay kolay sıyıramayacağı hissettiriliyor.
Suriye'de yanan ateşin çevreye sıçrama potansiyeli deneniyor.
Son günlerde Türkiye'nin sırtında sıkça şaklatılan PKK kırbacına, gerekirse başka terör enstrümanları ile soluk aldırılacağı açık ediliyor.
Dünyaya özellikle batı kamuoyuna söylenense ortada. "Seçimlerden istikrarlı bir hükümet çıkartan Türkiye ekonomisine çok da güvenmeyin. İçte doğudan ve batıdan dışta ise kuzeyden ve güneyden sıkıştırılan Türkiye tekinsiz bir ülke. Öyle ki masum turistlerin bile can güvenliği sağlanamıyor!"
Bakalım, Yeni Türkiye'nin geleceğine içerden ve dışarıdan ortaklaşa kastedenlerin kör gözüm mesajlarına karşın batı kamuoyu ne zaman uyanacak?
Örneğin hiç olmazsa bu son terör eyleminin ardından, DAEŞ'in en çok sistematik saldırı düzenlediği Türk devletinin ve hükümetinin bu yapıya destek verdiği saçmalığını unuturlar mı dersiniz?
Eğer öyle olursa, vay bizim DAEŞ'i Türkiye'ye iliştirmeye çalışan self oryantalistlerin haline. Öyle ya içte yediremedikleri platonik aşk mektuplarını kime yazacak zavallılar?

Sabah
13 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;