GÜNCEL

Melih Altınok : Bir Alman, bir Amerikalı bir de PKK’lı...

Tarih
03 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
Türk savaş uçaklarının 26 Kasım'da Münbiç'te PKK'nın Suriye kolu YPG hedeflerine düzenlendiği hava saldırısında öldürülen teröristlerden birisi Alman diğeri de Amerikalı çıkmış. 

Münbiç kaynaklı haberde verilen isimler şunlar:
ABD'nin California eyaletinden gelen 'Robin Agıri' kod adlı Michelle Israel ile Almanya'nın Bielefeld şehrinden örgüte katılan 'Zana Civan' kod adlı Anton SJK.
Elbette bu tek örnek değil.
Daha önce de Türkiye'ye karşı gerçekleştirilen ve onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör eylemlerinde "yabancı savaşçıların kullanıldığı" gündeme gelmişti. ABD'li askeri yetkililerin PYD'li teröristlerle buluşmaları da sır değil.
Bölgedeki yangında katalizör vazifesi gören IŞİD'in içinde de İngiltere ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'dan gelen binlerce "gönüllü teröristin" olduğu da biliniyor.
Evet, tablo net. Ortadoğu'yu ve Türkiye'yi karıştırıp yeni binyıla göre yeniden dizayn etmek için ABD ve batı "her şeyi ile" açıktan sahaya inmiş durumda.
Tıpkı yüzyıl önce, Kurtuluş Savaşı sırasında üstümüze çöreklendikleri gibi.
Hal buyken, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehlikenin "yeniden emperyalizm" olduğunu ısrarla görmezden gelen "solcuları" anlamakta gerçekten zorlanıyorum.
Baksanıza, ülkedeki "sol" muhalefet tüm renkleriyle sınırlarımızda kurulan PKK devletinin görünen yüzü YPGPYD'nin yanında. Ya da en azından CHP gibi, bu maşa terörist örgüte sempatiyle bakıyor.
Dayanışma mesajları, yardım kampanyaları havada uçuşuyor.
Çünkü onlara göre, Türkiye'nin Suriye'ye ya da Irak'a çevrilmesi Erdoğan'ın, yani halkın iradesinin devrilmesi için göze alınabilecek bir bedel!
Tarih, Türkiye'nin son kurtuluş savaşında emperyalistlerin yanında saf tutan bu "acayip solu" mutlaka yaratıcı bir ironiyle kaydedecektir.

***

Enternasyonalizm olsa yerinde duramazdın
Solun dünya üzerindeki temel direklerinden biri antiemperyalizmse, diğeri de enternasyonalizmdir.
Yani yeryüzündeki tüm insanların eşitliğini ve dayanışmasını savunmak.
Bu konuda sürekli hatırlatılan deneyimse İspanya İç Savaşı'dır. Dünyanın dört bir yanından gelen enternasyonalistler, İspanya'nın anarşistleriyle birlikte İspanya devletine karşı savaşmışlardır. Gerçi komünistlerin, anarşistlerin devrimini çalmaya çalışması sonucu iş hezimetle sonuçlanmıştır ama bu örnek hep dillendirilir.
İşte, işgal güçleri ve onların maşası teröristlerin yanında durarak antiemperyalist olmadıklarını kanıtlayan sol, çaresiz bu enternasyonalizm dalına tutunuyor.
Yurtsever gençlerin kafasını karıştırıyor.
Oysa o dal çoktan kırılmış durumda.
Zira dünyanın her yerinde, halkının seçilmiş siyasi temsilcilerini devirmek için emperyalistlerle iş tutanlara işbirlikçi denir.
Gençlerin o meşhur kafa bulma kalıbıyla söylersek, "enternasyonalizm değildir o olsa kendi halkını satanlar utançlarından yerinde duramazdı."

***

Bekleme yapma ticari
1 5 Temmuz darbesinden hemen ama hemen önce yurtdışın kaçıp Alman devletine sığınan ve o ülkenin pasaportunu alan Can Dündar sürekli sarı basın kartı yenilenmesi için Türk devletine başvurmuş!
Patronla işbirliği yapıp emekçileri satan sendikalara "sarı sendika" derdik eskiden.
Ülkesine açıktan savaş açmanın eşiğine gelmiş bir devlette kafes içinde gazetecilik yaptırılan Dündar'ı, literatüre "sarı basın" kavramı kazandırdığı için tebrik ediyoruz.

Sabah
3 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;